Witam! Zastanawiałem się, gdzie założyć temat, ale jako że dotyczy programu, a nie systemu mobilnego, to zakładam tutaj.
Otóż martwi mnie kwestia bezpieczeństwa aplikacji Skype na Androida. Kilka miesięcy temu, po kolejnej, zwyczajnej aktualizacji, ikona Skype zmieniła mi się na zwykłe niebieskie kółko, a nazwa zmieniła się na… “Piwo”. Tak, miałem “Piwo” zamiast “Skype”. Po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu, wszystko było jak trzeba. Wystraszony zmieniłem hasła do konta Microsoft i samego Skype.
Zdążyłem już o tym zapomnieć, aż tu dzisiaj, znowu po aktualizacji, patrzę, a tam zamiast ikony Skype taki czarny kwadrat i nazwa “Odłóż” (ktoś mi kurde chyba chce coś przekazać xD).
Znowu pomogła reinstalacja i znowu będę zmieniał hasła. Ale no jestem mocno zdziwiony i nie wiem czemu tak się dzieje. Z żadną inną aplikacją się tak nie dzieje. Mam Androida Kit Kat. To nie może być kwestia wirusa w moim smartfonie, bo pomijając to, że mam prpgram antywirusowy i unikam podejrzanych aplikacji, czy korzystania z ogólnodostępnych sieci Wi-Fi, to pomiędzy jedną, a drugą sytuacją, całkowicie resetowałem telefon, przywracając ustawienia fabryczne.
Ktoś miał podobne sytuacje, lub wie co jest powodem i jak temu zaradzić? Czy Skype regularnie pada atakiem polskich hackerów?