Hej,
liczę bardzo na Waszą pomoc . Mam system Windows 7 Professional Service Pack 1 i od jakiegoś czasu (jakoś od listopada) nie działała mi aplikacja EA App ani Origin (błąd połączenia z internetem) - reszta działała ok. Teraz problemy pojawiły się również na Ubisofcie, CCleanerze, Avaście oraz (tak przypuszczam) na Steamie - on na nic nie narzeka, ale się w sumie nic nie ładuje w rzeczach związanych z internetem. Żadna z nich nie może połączyć się z internetem, choć ogólnie korzystać z przeglądarek (wszystkich trzech tj.: Chrome, Edge. Mozilla) mogę - działa również np. Discord, nie wiem, co jeszcze by wymagało połączenia z internetem z takich aplikacji, jakie mam -
Niedawno (w marcu/lutym?) miałam zmieniany internet z radiowego na światłowód i wchodząc w ustawienia internetu widzę coś takiego:
Czy to może być przyczyna problemu? Co mam tam wpisać, by zaczęło działać? (Nie wiem - jeśli to to - skąd mam wziąć nazwę użytkownika i hasło - z routera, to którego używałam do aktywowania wi-fi na stronie IP?)
Jeśli to jednak nie to, to załączam jeszcze wszystko to, co udało mi się jakkolwiek znaleźć na komputerze:
Tu widać, że jakby nie ma w ogóle ścieżki dostępności - internet jest połączony jako „sieć publiczna” (z tego co ogarniam).
Tu jakieś informacje o karcie, ale chyba to IPv6 nie stanowi jednak problemu
I jak to wygląda przy zaporze - ona chyba też nie jest w takim razie źródłem problemu.
I aktualizacje, jakie mi „wiszą”
Jakieś rzeczy z Regedit, co być może jest jakieś potrzebne
Jeszcze ustawienia LAN
Podeślę wszystko, co będzie jeszcze potrzebne. Wiem, że mogłam tym zrobić niemały śmietnik, ale może coś będzie przydatnego (niektóre z tych rzeczy poznajdowałam próbując na własną rękę rozwiązać problem, więc może będą one dla Was w jakikolwiek sposób pomocne). Postaram się znaleźć wszystkie niezbędne dane (tylko nie ukrywam, że jestem laikiem i tak jak wiem, jak włączyć taki wiersz poleceń, tak nie wiem, co tam wpisywać albo gdzie dokładnie szukać rzeczy w regedit , więc za każde - nawet te najdrobniejsze - wskazówki, jak coś gdzieś odnaleźć będę bardzo wdzięczna )
Internet mam przez kabel - niestety nie ma raczej możliwości połączenia przez wi-fi (nie wiem jednak co jest do tego potrzebne, ale raczej jakiegoś specjalnego odbiornika w komputerze do tego brak )