Zainstalowałem sobie właśnie na moim XP’ku, pakiet “Vista Mizer”, który zmienia wygląd na Vistę.
Po tym zabiegu jak korzystam z jakiegoś stylu na AQQ (wersja 1.4.8) to nie mogę przesuwać okna listy kontaktów oraz samego okna z rozmową.
Jak zmieniam na styl systemowy to mogę bez problemu przesuwać okienka, jednak po zastosowaniu innego stylu dzieje się to co wyżej napisałem.
Próbowałem odinstalować Vista Mizer’a, jednak nic to nie dało, nadal AQQ nie dało się przesuwać i jestem raczej pewny, że to nie przez tą aplikację się stało,
bo przecież inne aplikacje korzystające z systemu skórek/themeów/itd. również by nie dawały rady się przesuwać, a jednak działają bez problemu.
Co może być nie tak ? Może coś w AQQ się pochrzaniło ? Widziałem więcej osób ma podobny problem, ale z wersją 2.0, jednak przyczyna prawdopodobnie będzie taka sama, i lekarstwo zapewne też.
Przeinstalowanie nic nie da. AQQ wysypuje się przy przesuwaniu, gdy mamy mocno zmodyfikowany graficznie system. Najlepszym rozwiązaniem byłoby poszukanie motywu, który nie powoduje problemów i rezygnacja z programów mocno ingerujących w pliki systemowe, jak Vista Mizer właśnie.