AQQ - jak zapobiec wł. więcej niż jednego konta

Właśnie przesiadłem się na AQQ i wszystko pięknie i ładnie tylko denerwuje mnie jedno gdy już się wł. go i jest w tray’u i ponownie kliknie się na ikonę np. na pulpicie to otwiera się okno z wyborem użytkownika i hasłem. Jak temu zapobiec? Jak spowodować aby po ponownym kliknięciu ikony AQQ maksymalizowało się okno aktywne w tray’u?

Może to? Program > Ustawienia > Podstawowe > Automatyka > Odznacz “Automatycznie zabezpiecz AQQ po okresie bezczynności”

Nie to nie to.

W moim przypadku nie występuje okres bezczynności, a po drugie tą opcje mam odznaczoną.

No raczej się nie da na chwilę obecną. Tylko czy nie można kliknąć na ikonę w trayu, aby wywołać okno główne?

Chyba zbyt pobieżnie przeczytałem Twój pierwszy post.

Wydaje mi się, że nie ma takiej możliwości. Ikona na pulpicie służy do uruchamiania programu a nie do maksymalizowania okna schowanego w tray’u. Kiedy klikasz na nią po raz drugi to tak jakbyś uruchamiał drugi profil AQQ, więc musi Cię zapytać który, albo czy chcesz założyć nowy.

no, ale wież no, odpalać AQQ z traya to ciężka robota…

a w Tlenie można było i nikt nie płakał, więc czemu nie w Aqq

nie wiem czy to sarkazm czy nie. Whatever może nie ciężka ale strasznie niewygodna.

ale dlaczego ? ja w ten sposób wchodze do AQQ, skype, antyvira, firewalla,

to tylko kwestia przyzwyczajenia, a nie wygody…

Zawsze możesz zgłosić swoją propozycję na forum AQQ. Kto wie, może znajdziesz więcej osób potrzebujących takiego zachowania i autor to wprowadzi.