Aqq

Hejka wszyskim.

Zinstalowałam sobie ostatnio nowy komunikator AQQ i mam z nim problem.Problem dotyczy wysyłania SMS-ów i szuka znajomych poprzes AQQ na GG.

Pierwszy prolem polega na tym ,że po napisaniu SMS w

Bramce SMS pojawia mi się komunikat

Brak połączenia z internetem lub serwer nie odpowiada.

Połączenie z internetem mam ,a z serwerem powinno być dobrze bo w opcjiach AQQ mam zaznaczone : “Połacz z serwerem: AQQ”

Drugi problem wyglada bardzo podobnie.Po wpisaniu danych osoby której szukam na GG i po nacisnięciu przycisku szukaj pojawia mi się komunikat

To zadanie wymaga trybu online.Połącz się z serwerem Gadu-Gadu i spróbuj ponownie.

I znowu jest to samo.Jestem podłączona do internetu i jest zaznaczone żeby łączył się z serwerem GG. I nic stego cią le to samo mi wyskakuje i nie żeby to tylkjo raz tak było ,ale to pokazuje misię bezprzerwy.

I niewiem jak to usunąć bo mam AQQ pierwszy raz.

Pomuszcie. :frowning:

jakie masz firewalle? pewnie jakiś ci blokuje… :confused: używalem aqq ze 1,5 roku i nie miałem ani razu takiego problemu

a wpisałeś numer i hasło w ustawieniach?

zrobiłeś się dostępny\zw\niewidoczny?

Cześć

Sorki ,że tak długo ,ale byłam zajęta :slight_smile:

A więc tak problem z gg mam już rozwiązany.Rozwiazanie okazało sie baardzo proste. Poprostu zaintalowałam GG :mrgreen: Tadam!

Ale proste co nie.

I w taki oto sposób przekonałam się że AQQ jest bez użyteczne bez GG :slight_smile: .

I rozumiem ,że gdymym chciałam ,żeby AQQ odbierało moje kontakty z ICQ to muszę je porostu zintalować. Ale to trochę według mnie głupie.Myślałam ,ze jak zaintaluje AQQ to nie będe musiała instalowac trzech różych. :? No ale cuż mus to mus

Drugi problem z SMS-ami też mam już rozwiązany. :slight_smile:

A chodziło dokładnie oto ,że mam komurkę w Erze i musiałam tam na ich stronie założyć kąto ,a żeby założycz konto musiałam mieć hasło które to otrzymywałam dopiero po wysłaniu SMS :roll: Jakie to skąplikowane dla internałty :roll: .

I retorybczne pytanie internet powstał dla internałtów czy dla komórkuwców ?! :zly:

Dobra wracając do kłopocików z AQQ.Ogólnie muwią c porzednie dwa już sama rozwiązałam ,ale mam kolejny :

Czy da się w AQQ załoyć dwa profile np jeden dla mnie a drugi dla siostry i jak to zrobić ?

Tego problemu chyba nierozwiąrze już sama więc proszę o pomoc :slight_smile:

To narazie wszystko.

No to narazie. :papa:

Totalna bzdura :o

Wejdz w ustawienia AQQ i wpisz swój numer i hasło. Zrób się dostępna i po problemie :lol:

To samo robisz z ICQ.

Możesz także wprowadzić użytkowników Tlena ale najpierw pobierz wtyczkę.

Polecam stronę:

http://www.aqq.amnezja.org/

http://www.wapster.pl/info.aspx?menu=5&pos=2

http://aqq.wapster.pl/

Przy panelu logowania masz możliwość stworzyć nowe konto. Panel logowania pojawia się gdy uruchomisz AQQ i masz w opcjach zaznaczone “wymagaj autoryzowanego logowania do programu” lub program --> panel logowania lub program --> rejestracja nowego użytkownika.

zresztą proponuję zapoznac się z tym

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=46468

Ale do zmiany hasła na GG i ICQ to już trzeba programy zainstalować.

Hasło na Tlenie zmienia się wraz ze zmianą hasła na poczcie o2.

Przydałaby się wtyczka do zmiany haseł :?

A może jest tylko ja o tym nie wiem ??

Ok Po twojim poscie poszperałam troche w ustawieniach i masz rację GG jest mi nie potrzebny.

Ale nie zgodze się z tobą jak to zrobić.Może się mylę ,ale:

Z kąd niby miałabym wziąść numer i hasło? Z koro go nie mam ?

To raczej powinno wyglądać mniej więcej tak :

Programy --> Rejestracja użytkownika --> i spośród trzech wybieram sieć GG i wtedy otrzymujemy nowy numer i hasło ,które jest automatycznie wpisywane w ustawieniach.I trzeba mieć wdodatku włączony tryb zaawansowany.

A Monczkinowi wielkie dzięki :slight_smile:

Sądziłem że masz już numer GG, że chcesz tylko się przesiąść się z GG na AQQ :o

Z resztą po przeczytaniu ponownie wszystkich postów nie tylko ja tak sądziłem :slight_smile:

I nie myliłem się, miałaś już numer GG, prześledź wszystkie posty po kolei.

Dopiero potem napisałem że to Totalna bzdura :stuck_out_tongue:

No dobra, porawnie zbudowane zdanie brzmi: :roll:

A gybym nie miała numeru i hasła ?

A jak się wstawia opis do AQQ ? :?

Wchodzisz w

01.gif

wpisujesz opis jaki chcesz i zaznaczasz opcję - zastosuj dla wszytskich sieci

02.gif

Wtedy jednorazowa ustawiasz opis dla wszystkich sieci

Jeżeli chcesz mieć opis dla każdej sieci inny lub tylko np. dla AQQ to wtedy wybierasz opcję “zostaw notkę”

03.gif

Dzięki Monczkin :slight_smile:

Złączono Posta : 29.04.2006 (Sob) 17:47

Pomocy :frowning: Mam problem z AQQ :frowning: Nie mogę go włączyć.

Wyskakuje mi coś takiego

Error 10022 in function Listen

Invalit argument.

Czy można to w jakiś sposób naprawić żeby nie reinstalować AQQ ?