Zinstalowałam sobie ostatnio nowy komunikator AQQ i mam z nim problem.Problem dotyczy wysyłania SMS-ów i szuka znajomych poprzes AQQ na GG.
Pierwszy prolem polega na tym ,że po napisaniu SMS w
Bramce SMS pojawia mi się komunikat
Brak połączenia z internetem lub serwer nie odpowiada.
Połączenie z internetem mam ,a z serwerem powinno być dobrze bo w opcjiach AQQ mam zaznaczone : “Połacz z serwerem: AQQ”
Drugi problem wyglada bardzo podobnie.Po wpisaniu danych osoby której szukam na GG i po nacisnięciu przycisku szukaj pojawia mi się komunikat
To zadanie wymaga trybu online.Połącz się z serwerem Gadu-Gadu i spróbuj ponownie.
I znowu jest to samo.Jestem podłączona do internetu i jest zaznaczone żeby łączył się z serwerem GG. I nic stego cią le to samo mi wyskakuje i nie żeby to tylkjo raz tak było ,ale to pokazuje misię bezprzerwy.
A więc tak problem z gg mam już rozwiązany.Rozwiazanie okazało sie baardzo proste. Poprostu zaintalowałam GG :mrgreen: Tadam!
Ale proste co nie.
I w taki oto sposób przekonałam się że AQQ jest bez użyteczne bez GG .
I rozumiem ,że gdymym chciałam ,żeby AQQ odbierało moje kontakty z ICQ to muszę je porostu zintalować. Ale to trochę według mnie głupie.Myślałam ,ze jak zaintaluje AQQ to nie będe musiała instalowac trzech różych. :? No ale cuż mus to mus
Drugi problem z SMS-ami też mam już rozwiązany.
A chodziło dokładnie oto ,że mam komurkę w Erze i musiałam tam na ich stronie założyć kąto ,a żeby założycz konto musiałam mieć hasło które to otrzymywałam dopiero po wysłaniu SMS :roll: Jakie to skąplikowane dla internałty :roll: .
I retorybczne pytanie internet powstał dla internałtów czy dla komórkuwców ?! :zly:
Dobra wracając do kłopocików z AQQ.Ogólnie muwią c porzednie dwa już sama rozwiązałam ,ale mam kolejny :
Czy da się w AQQ załoyć dwa profile np jeden dla mnie a drugi dla siostry i jak to zrobić ?
Tego problemu chyba nierozwiąrze już sama więc proszę o pomoc
Przy panelu logowania masz możliwość stworzyć nowe konto. Panel logowania pojawia się gdy uruchomisz AQQ i masz w opcjach zaznaczone “wymagaj autoryzowanego logowania do programu” lub program --> panel logowania lub program --> rejestracja nowego użytkownika.
Ok Po twojim poscie poszperałam troche w ustawieniach i masz rację GG jest mi nie potrzebny.
Ale nie zgodze się z tobą jak to zrobić.Może się mylę ,ale:
Z kąd niby miałabym wziąść numer i hasło? Z koro go nie mam ?
To raczej powinno wyglądać mniej więcej tak :
Programy --> Rejestracja użytkownika --> i spośród trzech wybieram sieć GG i wtedy otrzymujemy nowy numer i hasło ,które jest automatycznie wpisywane w ustawieniach.I trzeba mieć wdodatku włączony tryb zaawansowany.