ArcaVir 2005, czy soft jest warty uwagi?

“ArcaVir 2005 jest produktem firmy ArcaBit, która zajmuje się rozwojem i obsługą techniczną słynnego programu mks_vir 2005, do którego opracowała i udostępniła m.in. moduły skanera poczty, firewalla oraz monitora rejestru.”

TO JEDENO INFO ODNOŚNIE PROGRAMU, A DRUGIE TO TAKIE:

"To pewnie kolejny przykład, tzw. rebrandingu, czyli sprzedawania tego samego produktu pod inną marką.

Przykład"

A moje pytanie brzmi czy to faktycznie mks_vir tylko pod inną nazwą? Ma może ktoś ten program? Jeśli tak to niech co nieco o nim napisze; jak sie spisuje, jaka wykrywalność, obsługa czy obciążenie kompa.

Screeny programu do obejrzenia na stronie http://www.arcabit.pl/products_arcavir_ … tails.html

A jakby ktoś chciał mieć 180 dniowa wersje, to polecam zakup PC WORLD KOMPUTER, jest na dołączonejpłytce. Ja jeszcze przez jakis czas bede korzystał z innego antywira, więc jestem ciekaw jaki jest ten Arca, czy wraty zainteresowania??

Off topic

Screeny not found

The requested URL /products_arcavir_for…ws_details.html was not found on this server.

Jesli masz je na dysku wrzuć na http://www.imageshack.us

nie testowałem jeszcze tego produktu więc nie moge o nim się wypowiedzieć.

ale na pierwszy rzut oka można było dostrzec rebranding ale pozory mogą mylić :slight_smile:

A wystarczyło wejść na główną stronę i znaleźć samemu :roll:

:arrow: http://www.arcabit.pl/products_arcavir_ … s.html#mon

Zapodałem ten temat bo pomyślałem sobie, że może jakiś forumowicz testował lub ma ten soft; chciałbym znac wasze opinie.

Mam w tej chwili Kasperskiego, ale nie specjalnie jestem zadowolony z niego bo dość znacznie obciąża mi kompa, chyba nawet bardziej niz Panda, którą jakiś czas temu miałem. Wykrywalność Kaspera może i jest duża, ale ja sie jakos specjalnie nie włócze po zakamarkach sieci więc wymagam od antywira aby działał spokojnie nie zużywając przy tym dużo mocy kompa. Powinien byc też dobry, ale nie koniecznie z najwyższej półki. Poza tym dość często uaktualniam system. Liczy sie dla mnie przede wszystkim komfort pracy.

Ostatnio widziałem gazetę PC world z 6-o miesięcznymi wersjami m.in. ArcaVir. Jeśłi to faktycznie rebranding, to może powiecie jak sie spisuje mks_vir 2005 (uwzględniając moje kryteria)??

Co do ww. gazety to był jeszcze BitDefender Pro - soft, który pasuje mi w 100% !!

Ale sie rozpisałem, mam nadzieje że jakos przebrniecię przez te setki pytań :slight_smile: I oczywiście liczę na was!! :slight_smile: To forum jest chyba jednym z najlepszych jakie w necie znalazłem :))

podaj w takim razie twój sprzęt to pomożemy ci wybrać odpowiedni AV :slight_smile:

nie polecam :wink: Arca_vir ma te same moduły jak poprzednik, tylko zmieniony interfejs a nie wierze że bardziej podnieśli twórcy tego AV bezpieczeństwo.

tak można. jak uważasz że moduły od tego av są słabsze niż te które używasz to spokojnie je wyłącz.

Mój komp to Athlon 2000 XP, ram 256, hdd 60 oraz winda XP chodząca juz od roku bez reinstala, więc nie najświeższa. Pod BitDefenderem pracował system bardzo dobrze, praktycznie zero zmulenia (tylko tyle że to był trial, a mi sie marzy jakis av na troche dłużej niz miesiąc).

Jeśli ten Bit Defender Pro z gazety ma mozliwość całkowitego wyłączenia antyspamu (niepotrzebne mi to, bo moja skrzynka nie jest zalewana jakąś straszną ilościa śmieci) oraz firewall’a (mam Zone Alarm, który bardzo dobrze mi chodzi i nie mam ochoty go wywalać) to ja chętnie go sobie wezmę. TYLKO POWIEDZCIE MI CZY NA 100% DA SIE TE 2 MODUŁY CAŁKOWICIE WYŁĄCZYĆ?? !!

po 1 przejrzyj ten temat :arrow: tutaj

już ci przecież napisałem

BTW

jeteś kolejną osobą z kolejnym tematem która nie czyta innych tematów :? ja się napracowałem tylko i wyłącznie dla was w tym topicu który ci podałem na górze posta a tu… :cry:

Myślę, że ten antywirus może być dobry, a nawet bardzo dobry, ale nie świetny, jak na przykład AVK czy Kaspersky.

A myślisz tak, bo…?

to miłe że twój post nic nie wnosi do tematu :? :expressionless:

arcavir to to samo co mks , niestety nie polecałbym go, mała wykrywalnośc wirów, bardzo słaby firewall, ja bym tu polecił norton internet security albo kaspersky personal security, chciaż bardziej nortona bo ma najlepszego firewalla, swietny antispam, i te przykłady mozna by mnożyć, czego nie można do końca powiedzieć o arcavir :roll:

tenemos wybacz że OT ale czy testowałeś ArcaVir że mówisz że jest tym samym produktem co MKS czy tylko czytałeś opinie w sieci ? :wink:

dokładnie, potem zainstalowałem nis 2005 i masakra, tyle ile przepuścił :frowning:

Ja mam problem z firewallem w acravir !!

przeciez tam niema co konfigurować :roll:

powiedz w czym masz dokładnie problem, jak masz neo wybierasz zakres ip i tyle, nie ma co konfigurować

Mam dokładnie taki problem:

> gg nie łączy się z siecią GaduGadu

> eMule, DC++ oraz inne p2p nie działają np. emulek nie może się z serwerem (jakim kolwiek) połączyć.

tzn. dane programy nmie działają

P.S. Mam ustawiony trzeci stopien zabezpieczeń

trzeci stopień zabezpieczeń w arcavir to o ile pamiętam to tam się wyjątki dla przepuszczony aplikacji się ustawia.

korzystasz z firewalla arcavir i jednocześnie z innego ?

ustaw sobie na średni, bedzie cie pytał czy chcesz aby np. emule łączyło się z netem czy nie, w ten sposób stworzysz wyjatki, potem zmienisz sobie spowrotem na 3 poziom

Mam narazie ustawionego firewalla z SP2 ale chce używać tego z acraVir.

P.S. Średni to drugi ???