Archiwizowanie poczty

Czy jest jakiś program pozwalający zarchiwizować pocztę na Onecie bez kasowania ich z serwera? Zarówno maile wysłane jak i odebrane z załącznikami. Najlepiej w taki sposób aby można było wrzucić to archiwum na jakąś chmurę i mieć dostęp zdalnie(czyli np tekst do pliku .txt + załącznik w jednym folderze z plikiem tekstowym)

A nie najlepiej zarchiwizować do katalogu na Twoim dysku, do którego będziesz mieć dostęp z poczty, a nie wbijając w chmurę?

“do którego będziesz mieć dostęp z poczty”
tego nie rozumiem, ale tak, chcę zarchiwizować pocztę na dysk w takiej formie aby mieć do niej dostęp bez żadnych dodatkowych programów. Powiedzmy, że to czy potem wrzucę to na chmurę nie jest już tak istotne.

Prawym klik na wybranym folderze, który ma być archiwizowany i właściwości. Ustawiasz archiwizację w podobny sposób:

Później w Outlooku:
Plik-Otwórz i eksportuj-import/eksport-z innego programu-wybierasz plik .pst z lokalizacji

Nie do końca łapię ideę … Ja po prostu bym podpiął pocztę Onet pod Gmaila, ale rozumiem że takie brutalne przejście w chmurę nie wchodzi w rachubę… Tak więc trzy słowa: Mail Store Home.

Najlepszym rozwiązaniem jest pobranie archiwum poczty na dysk lokalnie i założenie konta na tej stronie:https://mega.nz/ i co jakiś czas aktualizowanie paczki.

Właśnie najlepszym rozwiązaniem byłoby zarchiwizowanie poczty na innym koncie pocztowym, obecne konto jest na onecie, poczta zajmuje 80GB. Na wp też widzę jest nieograniczona pojemność, teraz pytanie czy kopiowanie na pocztę wp nie usunie wiadomości ze skrzynki onet.

Ok, skopiowałem pocztę na WP, pytanie jeszcze czy jest możliwość skopiowania również wiadomości wysłanych?

Jeśli masz dziennie odrobinę czasu, to weź po kilkadziesiąt wiadomości wysłanych i skopiuj je do pliku txt i zipuj to i wyślij ponownie na chmurę. Żaden problem.

Najwygodniej to się robi klientem poczty typu Outlook, czy inny Thunderbird:
1/ podpinasz oba konta, czyli np. ten Onet i WP, czy inny GMAIL (w trybie IMAP a nie POP3…)
2/ robisz operacje na mailach - np. przenosisz z wysłanych w Onet na WP (przeciągasz…)
3/ chwilę czekasz aż się posychnronziuje
4/ koniec.

Jak masz ważne aż tak rzeczy to stosuj kopie na zasadzie 3-2-2
jak nie wiesz o co kaman pytaj google.