Artefakty na monitorze

Witam. Dzisiaj po uruchomieniu komputera pojawiły mi się artefakty w postaci małych poziomych kresek. Dodatkowo cały ekran bardzo szybko migocze. Dodam, że jeszcze wczoraj wszystko było w porządku. Karta nigdy nie była podkręcana, temperatury ma odpowiednie bo cały czas poniżej 65 stopni (często monitoruję). Próbowałem instalować na nowo sterownika przy użyciu display driver uninstaller ale nic się nie zmieniło.

Może wina przewodu. Poz ome kreski to czasami objaw złego styku lub przebicia w przewodach, zwłaszcza HDMI i DP.

Może wystarczy rozłączyć kabel od strony monitora i od komputera, użyć preparatu do czyszczenia styków typu „Kontakt Spray”, podłączyć ponownie.

Na tym zdjęciu nic nie widzę, żadnych kresek.

Powiększ obraz, a jeśli dalej nie będziesz widział kresek pędź biegiem do okulisty.
A odnośnie usterki możliwe że przeczyszczenie styków i przedmuchanie gniazd karty graficznej oraz pamięci RAM może pomóc rozwiązać problem.

Ja nie widze, chrześniak 20 lat młodszy nie widzi więc gdzie te kreski? :stuck_out_tongue:

obraz

To to zauważyłem, ale wygląda jak na tapecie pod ikonami :stuck_out_tongue:

Na pewno nie.

są na ikonach ale jakby tylko na obszarach niebieskich, dodatkowo jakieś dziwne odbicia ikon jak za czasów TV analogowej (ale to może byc akurat wprowadzone przez aparat ze smartfonu?)
obraz

Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.