Artefakty w grach

Gdy troche dłużej pogram jakieś 20 min pojawiają sie artefakty tekstury się zmieniają gra się zacina fps spada. Mój komputer to amd athlon x2 4400+ MSI K9N neo-f , Geforce palit sonic + 8600gt , 2GB RAM Patriot 800mhz ,fortron 350w, temp grafiki w czasie gry 63 stopnie co mi sie nie wydaje duza wartoscia a moze przegrzewa sie chipset slyszalem ze w MSI to dosc czeste.

63 stopnie to nie jest dużo. Może pamięci się grzeją. Sprawdź resztę temperatur: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& … +4.50.1330

Nic nie podkręcałeś?

lekko podkręciłem grafike ale już odkręcona. teameratury reszty: http://img170.imageshack.us/my.php?image=tempea0.jpg

temperatury jak najbardziej w porządku

wiec co jest?

Wg mnie mogą być trochę przekłamane. Chodzi mi o procek, no chyba, że ziomek5 , ma bardzo dobre chłodzenie. Ponadto napięcie 3.3V blisko granicy maksymalnych wartości normy ATX.

Czy mierzyłeś je w stresie, czy idle?

Czy Masz otwartą obudowę?

w stresie po katowaniu kompa cod 4. procek radiator jest chlodny ja mam 3 opcje pamieci maja za male napiecie bo na pudelku pisze 2.2v a w biosie widze ze chodza na 1.9v ale boje sie tego ruszac na dodatek zablokowane. Bardziej wydaje mi sie ze to chipset na plycie lub grafika sie przegrzewa.

MCP, czyli temperatura mostka północnego NVIDII jest za wysoka. Grafa takie temperatury zniesie. Gorzej chipset. Pytałem się czy Masz otwartą obudowę? Czy Masz też jakieś dodatkowe chłodzenie tj wiatraki z przodu i z tyłu obudowy? Czy wyczyściłeś kompa z kurzu?

Zmień pastę na chipsecie.

Jak temp wróci do normy, możesz próbować podnieść napięcia, zwiększą się timingi pamięci. Masz teraz to zablokowane, gdyż pewnie trzeba przestawić napięcie z auto na manual (lub inna podobna opcja).

Chyba to jednak chipset dalem napiecie pamieci z 1.9 na 2.2 jak powino byc timingi dalem na auto bo troche tych opcji jest a mam ustawic 4-4-4-12 2.2v ,mam otwarta obudowe plyta jest nowka zero kurzu nie chce stracic gwarancji ale chce miec pewnosc ze to to nie mam zadnego dodatkowego wenetylatora.