default:
case 'home':
$title = 'History - Past, Present and Future';
$wiecej = '
…::: History :::…
Past, Present and Future Jak zapewne większość z Was już wie - w internetowej sieci wyrosła nowa historia tego co było i minęło, jak i także tego co już jest oraz w nie dalekiej przyszłości zdarzyć się ma. To dopiero wielki początek tego ekscytującego momentu zaistnienia tej strony. A to wszystko dzięki Wam, tym którzy mają tutaj swój jakiś własny wkład
Past, Present and Future Jak zapewne większość z Was już wie - w internetowej sieci wyrosła nowa historia tego co było i minęło, jak i także tego co już jest oraz w nie dalekiej przyszłości zdarzyć się ma. To dopiero wielki początek tego ekscytującego momentu zaistnienia tej strony. A to wszystko dzięki Wam, tym którzy mają tutaj swój jakiś własny wkład i pomogą nam przy realizacji tego pomysłu. Przy takim wyborze jaki dostępny jest tutaj - jestem przekonany, że każdy - nawet najbardziej wybredny z wybrednych znajdzie tu coś dla siebie. By jeszcze bardziej uatrakcyjnić wędrówkę po wirtualnej _ histori _ pomyślałem, że warto by umieszczać odpowiednie rzeczy, na które składają się kolejne jakby etapy rozwoju tej strony. Każdy z Czytelników może także zasugerować własne propozycje tego, co by chciał żeby właśnie tutaj według niego się znalazło. Wystarczy skorzystać z opcji komenatarzy pod tym tekstem. No to do dzieła ! '; } else { //tu wyswietlasz liste artykułów, w tym wypadku jeden echo $wiecej; } break; }
W ten spodob, zeby zamiast tego:
echo '
…::: History :::…
Past, Present and Future Jak zapewne większość z Was już wie - w internetowej sieci wyrosła nowa historia tego co było i minęło, jak i także tego co już jest oraz w nie dalekiej przyszłości zdarzyć się ma. To dopiero wielki początek tego ekscytującego momentu zaistnienia tej strony. A to wszystko dzięki Wam, tym którzy mają tutaj swój jakiś własny wkład i pomogą nam przy realizacji tego pomysłu. Przy takim wyborze jaki dostępny jest tutaj - jestem przekonany, że każdy - nawet najbardziej wybredny z wybrednych znajdzie tu coś dla siebie. By jeszcze bardziej uatrakcyjnić wędrówkę po wirtualnej _ histori _ pomyślałem, że warto by umieszczać odpowiednie rzeczy, na które składają się kolejne jakby etapy rozwoju tej strony. Każdy z Czytelników może także zasugerować własne propozycje tego, co by chciał żeby właśnie tutaj według niego się znalazło. Wystarczy skorzystać z opcji komenatarzy pod tym tekstem. No to do dzieła ! ';
Nie działało bo zamiast zastosować się do wskazówek które Ci kilka razy opisywałem, Ty uparcie robiłeś na przekór po swojemu. Wysłałem Ci nawet kod, który zawiera kilka linijek a robi listę artykułów bardzo podobną do tej co tak ciągle wklejasz (http://www.phpbbhelp.pl/) .
Mi jakoś ten kod działa bez żadnego problemu i wyświetla listę artykułów i inne rzeczy które użytkownik wybiera z menu.
Powtórzę jeszcze raz :
Przeczytaj uważnie to co napisałem w postach do Ciebie
Poczytaj parę tutków o podstawach PHP
Przeczytaj uważnie to co napisałem w postach do Ciebie
Przepraszam że tak zapytam, dlaczego nie zrobisz tak jak Ci ludzi piszą, tylko uparcie robisz po swojemu ? Ja podałem Ci KOMPLETNY kod, ra-v i ArN, też Ci napisali w całości jak to masz zrobić, więc czego DOKŁADNIE nie rozumiesz ?
Niewiem jak to zrobic W tym tkwi problem. Ty mi kalamita zapodales jakis link stronki z ktorej niemoge odczytac kodu strony zeby sobie to u siebie zrobic tak. Natomiast ra-v i ArN podali mi kody, ktore teraz jak juz przewrocilem strone do pierwotnego stanu nie sa mi potrzebne.
Chce tylko zrobic tak jak jest to zrobione tutaj http://www.phpbbhelp.pl tak chcialbym miec u siebie zrobione.
Nie wiem jak to zrobic
Czy to jest kompletny kod tego efektu co ja chce osiagnac ??
Przeczytałem ostatnio o pomyśle Ministra Edukacji żeby w szkołach wprowadzić zajęcia z czytania ze zrozumieniem. Bardzo mnie to zdziwiło, no bo jak można czytać bez zrozumienia ???
Kodu nie podglądniesz, bo jest to kod wynikowy działania interpretera PHP (kategoria podstawy PHP) - pisałem o tym Ci w którymś poście.
Tworzysz szablon strony według kodu który Ci wysłałem (kategoria podstawy PHP) - pisałem o tym Ci w kolejnym poście
Przygotowujesz sobie listę artykułów w plikach tekstowych i nadajesz im nazwy np. 1.txt; 2.txt (kategoria podstawy) - pisałem Ci o tym w kolejnych postach
W miejscu gdzie chcesz wyświetlić listę artykułów sprawdzasz czy zmienna np. artykulID istnieje (IsSet(nazwa_zmiennej))
4a. Jeżeli zmienna nie istnieje, wyświetlasz domyślną zawartość strony (lub to co użytkownik wybrał z menu) (kategoria instrukcje warunkowe PHP)
4b. Jeżeli zmienna istnieje to sprawdzasz jej wartość. (kategoria instrukcje warunkowe PHP i operatory porównania)
Jeżeli wartość zmiennej wynosi np. 1 to wczytujesz zawartość pliku tekstowego (kategoria operacje na plikach)
W przypadku tworzenia listy artykułów wykorzystujesz
Odczytujesz z katalogu w którym znajdują się pliki z artykułami ile ich jest (kategoria pętle PHP)
W pętli pobierasz ścieżkę do pliku i tworzysz link więcej np. więcej … (kategoria pętle PHP)
Możesz pobrać np. pierwsze 30 znaków z początku każdego artykułu i wyświetlić przed linkiem więcej (kategoria operacje na stringach - zmiennych łańcuchowych )
Wszystkie kategorie są na pierwszych miejscach w google …