ASG -AirSoft Gun dla początkujących

Ja mam to samo, kumpel zamówił-i ja kulki 0.2 > nadal nie widzę…

A możliwe jest zrezygnowanie z zamówienia? Przecież nie będę czekać nie wiadomo ile…

Z tego co wiem to wystarczy nie odebrać paczki. U mnie był kiedyś kurier właśnie z UPS i zawiózł paczkę z powrotem.

Napisałem do nich maila, jutro odpiszą i jeśli nie dostane na czas to nie odbiorę.

Ja wczoraj grałem w Paintball. Za 40 zł dostajesz: Marker, 200 kulek, butle z gazem,mundur i świetną zabawę! Jeśli stać cię na replikę za 500 zł kup marker i baw się. Tylko kulki troszkę drogie, za 50 szt. 50 zł.

No tak ale dla mnie 70% z tego to jest to że strzelam “prawdziwą bronią” :slight_smile: a 30% same strzelanie :stuck_out_tongue: Lubie broń palna i że prawdziwej nie mogę miec to strzelanie replikami w skali 1;1 jest fajna zabawa.

E tam, wole karabinki pneumatyczne… Z 10m IŻem-38 przestrzelić można nić [mam]

Wiadomo że to już nie AirSoft Gun. :smiley:

Już spoko, wszystko dostałem… Qmpel zamówił M47 i Berette jakieś pytania, pisać.

Jak pisałem ten temat zapowiadało się cienko, teraz jakieś 8 osób z okolicy znam do ASG.

>>Fakt że to są w zasadzie zabawki - 1,2J - No co to jest? Ale o to chodzi, żeby kogoś nie zranić.

Hehe, chyba nigdy nie dostałeś w łydkę z 1,2J :stuck_out_tongue: Doniczki, kartony, płyty regipsowe 1,2j przebija.

2 Dni temu dostałem w końcu mojego Sig Sauera P226 i muszę powiedzieć że całkiem fajny, ciężki, trochę nadgarstki bolą. Ogólnie widać że to MADE IN CHINA. Ale już go sprzedaje i zamawiam HK USP Tokio Marui (Made in Japan ^^ ). Zobaczymy czy warto zapłacić 3x więcej i czy będzie 3x lepszy.

A jak się sprawuje Beretta? i AK ?

Nie… Ale dostałem rykoszetem z ponad 6J. :stuck_out_tongue:

Beretta fajna, ciężka-Ale mogła być bardziej realistyczna… Osobiście myślałem że będzie słabsza, kulka nieźle idzie. Długo się nie bawiłem tym zresztą, kumpel zamawiał.

a ak 47?

Ja może nie mam broni ASG, ale mam wiatrówkę krótką Desert Eagle CO2 :wink: na śrut 4,5mm BB’s stalowy, strzelałem do obudowy po CD-Romie i przebiło ją. Nie chciał bym dostać z takiej kulki, ani rykoszetem. Ale zauważyłem, jak strzelałem po ciemku, gdy strzelałem w jakiś metal, blachę czy coś podobnego iskry idą :wink:

AK super. Ale wiatrówka to nie to samo co ASG. Wiatrówki mają moc ok 17 J a ASG ok 1J.

Wiatrówki około 17J mogą być spokojnie nazwane karabinkiem pneumatycznym… :stuck_out_tongue:

Fakt że te gorsze teoretycznie też :wink:

To co widzicie w sklepach, gazetach nawet te wszystkie “Germany” ich moc nie przekracza 10J, niektóre mają po 6J i mniej. A 280m/s w takim towarze[za około 200zl] jest bzdurą.

Mam wiatrówke Made In USSR, i co? Jej moc nie przekracza tych 6J… a z 10m można przestrzelić linkę, ale oczywiście ja takiego wyczynu nie dokonam :stuck_out_tongue: Co do mocy to przebije 3 puszki np. fajnie jak się strzela do wody :stuck_out_tongue: Wtedy idzie taki fajny rozprysk na jakiś 1m ^^ Jak w grach.

Wiatrówka a ASG , no jest uzasadnienie… Przecież nie będą robić replik których pocisk wbije się w ciało, fakt że większych szkód by to nie zrobiło- kal. 4,5 czy 5.5 to nie jest 9mm czy większe xD

Te pytanie o AK do mnie? Ja nie zamawiałem…

Pytanie było do mnie. A co do poprzednika to strzela się 6mm. :slight_smile: (Nic osobistego :P) Są też kulki 8mm : za 1000 kulek 100zł O.O

hehe, ASG jest dużo ciekawsze od wiatrówek. Bo z wiatrówki możesz strzelać do tarczy( puszek itp). A z ASG możesz się pobawić z kumplami z małą bitwe lub większą jak jest was więcej. Po za tym ASG to repliki, można się wczuć w prawdziwego żołnierza i wyobrażać sobie że to prawdziwa broń zwłaszcza że identycznie wyglądają. Wyjdź na miasto z AK47 od CA albo TM to na bank zajedzie do Ciebie policja. Właśnie wiatrówka za 200zł nie strzeli z prędkością 280m/s. Nabój .45 ACP leci z prędkością 240m/s (Colt M1911- potocznie zwana czterdziestka piątka). ASG to coś fajnego tylko narazie nie mam dużo ludzi do tej zabawy, namawiam kumpli powoli, narazie na pistolety jak się wciągną to namówie ich na AEG i wtedy w lasku będzie dobra zabawa. :wink:

W dniu 28.05.2008 , o godzinie 19:31 został dopisany post przez sk91

Chciałem sobie zamówić

http://www.specshop.pl/product_info.php … cts_id=701

ale jest niedostępny… Może wiecie czy jest dostępny w jakimś innym sklepie bo ja nie mogę znaleźć.??

Też fakt, ja lubię ASG i wiatrówki…

A to że repliki:

Te tańsze ASG [do 300zł] mają drewno okropne :stuck_out_tongue: Do 100 to z plastiku zazwyczaj, szkoda. Ale i tak fajne.

:o Szok…

Ja chciałbym sobie Hatsana kupić, to jest fajny sprzęt. 290m/s - Szkoda że nie byłoby mnie stać na lunete, która się nie rozwali przy tym karabinku… Bo wydawać kosmicznych kwot nie ma sensu na strzelanie rekreacyjne, że tak powiem. :wink:

Nie, poszukaj na innych stronach :stuck_out_tongue:

Czemu szok? Prędkość pocisku mała ale za to jego masa dużo większa :slight_smile:

A masz linki do innych sklepów z produktami Tokio Marui? bo tylko w Specshop.pl widziałem, reszta to CYMA i BOYI sama chińszczyzna.

Sorrki za odkopanie tematu, ale uwazam ze jest sens kontynuowac dyskusje o airsofcie. Odpowiedź na ostatnie pytanie: www.asgshop.pl, ale teraz sie nie opłaca brać TokioMarui lepiej G&P czy też CA.