Witam, mam pewien problem, skonfigurowałem router (z ADSL) i na jednym komputerze (zainstalowany Windows XP) działa sieć. Mam również laptopa (Windows Vista), który nie wykrywa żadnej sieci, mimo że stoi tuż obok routera.
Wybaczcie, jeżeli moje pytania są banalne, ale jestem z sieci kompletnie zielony.
Sprawa wygląda tak:
Skonfigurowałem połączenie dokładnie według instrukcji routera (ftp://ftp.asmax.pl/pub/instrukcje/ar-704g/Easy%20Setup.pdf), z małą zmianą, bo przy połączeniu do Internetu zmieniłem z Vpi=8 na Vpi=0 (mam Internet z Netii i tak mi powiedzieli).
Internet na tym jednym komputerze (tym pierwszym - nie na laptopie) działa bezproblemowo - w router jest wbudowany modem ADSL.
Teraz chciałbym, by również laptop był podłączony do sieci i nie wiem, jak to zrobić. Myślałem, że laptop wykryje sieć, jednak tak się nie dzieje.
Edycja: Właśnie zauważyłem w laptopie (w Menadżerze urządzeń), że w kartach sieciowych przy dwóch pozycjach (z czterech) są małe wykrzykniki, które sygnalizują, iż sterowniki są zainstalowane nieprawidłowo: 6TO4 Adapter oraz isatap.{258ABDBE-EA8E-4682-87BB-AE18DE8F37F3}.
Problem jest w tym, że nie mogę zainstalować do tych urządzeń sterowników z żadnej płyty dołączonej do laptopa, bo ich nie znajduje. Pokazuje, że znalazł najlepsze sterowniki, ale one nie działają.
Proszę o informacje, co mam zrobić.
Z góry dziękuję.