Asrock 939dual-sata2 - nie włącza się, zasilacz itp działa

Witam, mam problem z płytą główną asrock 939dual-sata2 jest tam procek athlon 3000+ 64 i mój problem polega na tym że płyta nie chce się włączyć … włącze do prądu to wiatrak się zakręci i tyle… ;/ próbowałem z innym zasilaczem, ramami, grafiką, nie mam tylko drugiego procka :frowning: i nie wiem co może być próbowałem przeczyścić wszystko dokładnie pędzelkiem, sprawdzałem czy nie ma konensatorów wybrzuszonych… , czy nic się nie odlutowało i wszystko jest raczej ok :confused: nie wiem może się Procek spalił ? możliwe ? ( nie ma na nim żadnych przypalonych fragmentów itp. )

To się stało nagle?

Działało a potem już nie?

nie wiem. ogólnie to był komputer mojego starego … mówił że mu się zaczoł resetować , potem jak ja go sprawdziłem to tak co pół godziny potrafił się włączyć ale nie długo chodził … a teraz nic :confused: tylko wiatraj się zakręci chwile tak z 5 sekund jak się prąd podepnie.

jony8988 , nazwij proszę temat konkretnie, bez zbędnych problemów w tytule. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj proszę ten temat. viewtopic.php?f=16&t=394978

Wymień zasilacz na dobry początek :wink:

I po co ? wsadz innego proca, ramy itp itd do tej plyty i sproboj odpalic i sprawdz proca itp na innym mobo.

ramy i wszystko nawet zasilacz tylko oprócz procka włożyłem i dalej to samo.

Tak wygląda uszkodzony chipset płyty głównej. Na nią bym stawiał. Ewentualnie można jeszcze próbować z resetowaniem biosu.

czyli ? wyjąć baterię na godzine ? :smiley: ?