ASRock H61M-VG3

Mam pytanie czy zasilacz https://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-vero-l2-600w-spc165-977143/
będzie pasował do tej płyty ASRock H61M-vg3??? Proszę o pomoc

Jeżeli chodzi Ci o tą super tania a Aledrogo, to w opisie jest, iż uszkodzona. A tak normalnie każda płyta od nastu lat ( z wyłączeniem poleasingowych komputerów) ma na 100% to samo złącze.

czyli normalnie będą pasować wejścia? Bo muszę zmienić zasilacz bo mój już nie wyrabia.

Prawdopodobnie będzie,chyba, ze to sekcja zasilania na płycie pada;)

Nie to nie sekcja zasilania po prostu zasilacz jest za słaby do karty graficznej i potrzebuje silniejszego.
Bo ten co mam teraz to Tracer bee cool 420w i linia +12 ma tylko kolo 256w a ja potrzebuje dwa razy wiecej

Przepraszam, ze zapytam, ale co Ty chcesz tam zrobić?
Wiesz, jak na minimum stawiasz 500 na 12, to chyba jakieś mocne podkręcanie karty, procka, ramu? Twoja płyta raczej była budżetowa i niekoniecznie zechce współpracować :wink:

chcę podpiąć kart rx570 od asusa i już myślę przyszłościowo bo mam w planach zmianę płyty procesora i ramu ogólnie wszystkiego dlatego taki zasilacz

To wszystko powinno być OK :slight_smile:

To w takim razie bardzo dziękuje za pomoc i mam jeszcze jedno pytanie czy jak jest za słaby zasilacz do karty graficznej to karta może nie odpalić?

Może zarówno odpalić, jak i nie odpalić :slight_smile: W przypadku dużego braku mocy, za dużego obciążenia, powinna się nie włączyć lub cały PC powinien się wyłączyć.
W przypadku małego nadmiaru, odpali się, w dosłownym tego słowa znaczeniu, z dymem i płomieniami :wink: Każdy zasilacz ma tzw. rezerwę, przynajmniej każdy lepszy mieć powinien. Tzn. zasilacz ma nominalnie 300W, ale producent stara się aby w przypadku chwilowego skoku do 315 lub 330 w nie doszło do przerwania pracy lub uszkodzenia. Jeżeli jednak na takim OC pochodziłby dłużej, to uszkodzenia sa niemal pewne :wink: