Asrock n68c-gs4 fx starsze sterowniki czy nowe?

Dobry wieczór
Postanowiłem zainstalować wszystkie sterowniki do mojej płyty głównej asrock n68c-gs4 fx i jednym z tym sterowników był VGA driver, który według mnie nie zrobił nic oprócz zdowngradeowania moich sterowników karty graficznej z 391.35 do 307.74. Czy powinienem zostawić tę wersję czy jednak wrócić do poprzedniej?

Sterowniki graficzne, od karty muzycznej czy sieciowej u producenta sprzętu ( na płycie CD czy z ich strony ) są bardzo często przestarzałe. I tak później zazwyczaj aktualizuje się do nowszych.
Więc nie instaluj tych starszych. Jeśli w menedżerze urządzeń jest wszystko ok i nie ma żadnych powiadomień to zostaw tak jak jest a jedynie bym instalował aktualizacje tych sterowników.

No a jaki system? Zakładam, że W10 albo 11 - to nie, nie instaluj sterowników z płyty. Nowsze są z WU i te są odpowiednie, ewentualnie ze strony producenta, jeśli dotyczy to innych układów. Z płyty można zainstalować tylko to, czego sam Windows nie potrafi i z jakiegoś powodu nie ma na stornie producenta. To dość rzadki przypadek (ale bywa), nie wiem czy w przypadku tej płyty tak jest.