Assassins Creed Origins

Siema mam problem, dzisiaj zakupiłem nowego assassyna, wszystko sie zainstalowało itd tylko gdy klikam “graj” to pokazuje mi sie okienko “przygotowywanie do uruchomienia” tak przez 5 sek, znika i nic sie nie dzieje.
Tak samo na menadżerze zadań pojawia się proces gry i po prostu znika.
Win 10 64bit
Procesor AMD Phenom II X4 Quad Core 965
Grafika radeon r9 380 4 GB
8 GB RAM

Co robiłem:
Weryfikacja plików
Aktualizacja serowników do GPU
Oczywiście wyłączyłem i włączyłem komp XDDD
Starałem się odpalić grę również w trybie offline

Uruchamiasz poprzez Uplay ?
Wyłączyłeś dodatkowe aplikacje w tle ?

Być może gra ma problemy z kartami AMD.

Poprzez uplay, skrót na pulpicie i bezpośrednio w folderze gry.
Dodatkowe np co? Nic zbytnio nie było włączonego.
Problem występuje u mojego brata na moim prywatnym komp gra działa bez limitu. (1 konto uplay)
To możliwe żeby była jakaś blokada że gra może być zainstalowała na 1 kom? Chyba byłby jakiś komunikat czy coś, nigdy nie było problemów z instalowaniem gier na kilka komp z jednego konta

Zabezpieczenie DRM w nowym AC:O jest bardzo restrykcyjne. Być może tak jest że możesz grać tylko na 1 kompie.

Może znajdzie ktoś się na forum co taż tak ma albo wgl działa mu że jedna gra na 2 komp

Chodzi o jednoczesne odpalenie gry ?

Nie, ogólnie drugi komp nie może odpalić gry nawet jak na tym komp gdzie gra działa jest się wylogowanym z uplay.

Dlatego średnio chce mi się wierzyć że to wina zabezpieczeń a jeśli tak to ubi jest ostro po… głupie :slight_smile:

Hmm. Pisałeś w tej sprawie do ubi ?

Do ubi nie, popytałem ludzi co sprzedają dostęp do kont… Okazuje się że grę dziennie może aktywować 5 komputerów. Więc w moim przypadku jest to po prostu wina sprzętu, przeinstaluje a jak nie zadziała postawie na nowo system