Kupiłem dzisiaj oryginał, zainstalowałem, zaaktualizowałem, odpaliłem i zdziwił mnie brak części dialogów (grałem wczoraj u kolegi). czasami brakuje tych czasami innych… Ktoś zna przyczynę, słyszałem że polska wersja jest kiepska ale u kolegi działa dobrze.
Bo kolega nie zrobił aktualizacji, aktualizacje wyszły tylko i wyłącznie po angielsku Miałem tan sam problem ale się kapnełem że to chodzi o aktualizacje
Odinstaluj grę, wyczyść komputer ccleanerem i potem zainstaluj ją na nowo, niestety tym razem bez aktualizacji ;/ Chyba że wolisz mieć aktualizacje, ale za to mniej dialogów po polsku
Ja tam wolałem aktualizacje bo mi przeróżne dziwactwa wyskakiwały :shock:
Już chciałem pędzić i to zrobić kiedy zainstalowałem grę na innym kompie (z aktualizacją) i działa… Chyba coś z kartą dźwiękową albo oprogramowaniem do niej bo mi się tez ostatnio mikrofon dość specyficznie wysypał. Dzięki za rady:)
możesz odczuc ze braluje jakiegos dialogu bo ubisoft troche przesadzil z filmikami i…
zamiast normalnych nagranych filmów (jak w innych grach) masz interaktywną kamerę(możliwość zmiany położenia kamery etc) przez co obraz jest renderowany w “czasie rzeczywistym”(czy jakoś tak) i jak masz gorszy komputer (lub za wysokie ustawienia grafiki) to obraz renderuje wolniej niż odtwarzany dźwięk…
np.:
obraz renderuje 17klatek/sekundę (gra dąży do wyrenderoowania 25kl/s(żeby była zgodność obrazu z dźwiękiem) dlatego 25kl. uzyskuje nie w 1sekundę tylko w tym wypadku ~1,47sekundy) a muzykę odtwarza 25klat./sek. co powoduje że dźwięk wyprzedza obraz. przez co gość kończy swój dialog(dźwięk) ale nadal widać jak porusza ustami(obraz) i dlatego masz czasem dłuższe przerwy między rozmową dwóch osób…
Ale dialogi masz wszystkie, tylko trochę dłuższe przerwy między wypowiedzią dwóch facetów.
Trochę namotałem, ale nie potrafie lepiej wytłumaczyć…
Ale powinno troche pomóc obniżenie rozdiałki/cieni/detali
nie mam większości dialogów… Grałem wcześniej więc wiem jak powinno być. W scenie z doktorkiem i Animusem nie pada ani jedno słowo
Też miałem ten problem.Uruchom dxdiag i w zakładce dźwięk przesuń suwak na minimum.U mnie pomogło.
Spoko dzięki - zobaczę ale już nie dzisiaj. I jeszcze jedno z ta samą grą - mam Core 2 Duo 2,13 a na drugim Core 2 Quatro 2,40 i na obu pokazuje że mam za słaby procesor choć pisze że wystarczy 1,9… Kolejny bug polskiej wersji czy coś innego??
Ja mam C2D 1.86 tez pisze ze mało a chodzi aż miło ,nie zwracaj na to uwagi.Daj znać czy pomogło.I jak później będziesz odpalał inną grę to ten suwak przesuń z powrotem na maks
Pomogło Dzięki Czy trzeba przy odpalaniu innej gry znowu na max go sunąć??
Tak,bo może nie być dźwięku.
Niestety nie działa ten spoób prosze o pomoc koledze działa
– Dodane 15.04.2009 (Śr) 15:13 –
A jednak chba coś żle zrobiłem sorry trza było tylko przyśpieszenie zmiejszyć
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?f=11&t=299398
to pomoże ;]
zmień gdześ w ustawieniach w panelu sterowania (nie pamiętam gdzie:P ) przyspieszenie sprzętowe
W panelu Dxdiag nie musisz zmniejszac suwaka na minimum , wystarczy , ze zmniejszysz go o jedna belke
Mialem kiedys prawie identyczny problem tylko , ze w ogole glosu nie bylo no i to pomoglo
Pozdrawiam