Zakupiłem nową obudowę do swojego starego komputera, gdzie zamontowane są 3 wentyle. 2x80mm i 1x120mm na ściance. W chwili obecnej podłączyłem wentyl chłodzący procesor oraz wentyl przedni, jednak nie mam pojęcia gdzie mam podłączyć jeszcze dwa. Czy w ogóle w tej płycie jest możliwość podłączenia większej ilości wentylatorów niż 2? Proszę o szybką pomoc.
Ale jak mówi stalesz, sprawdź temperatury, bo może podpinanie dodatkowych wentyli nie ma sensu. Jeśli temperatury są prawidłowe, to te wentyle będą produkować głównie niepotrzebny hałas (szczególnie te 80mm).
… wiem, że to od temperatur zależy czy warto włączać wentyl, jednak już teraz chce wiedzieć czy od montować wentylatory na stałe czy jednak zostawić, bo jest możliwość, że będę miał gdzie je podłączyć.
Dzięki za podrzucenie linków do przejściówek. Właśnie zastanawiałem się czy coś takiego istnieje. Jeśli jednak ktoś będzie wiedział ile dokładnie wentylatorów będę mógł podłączyć, to niech napisze.
CPU/Chassis FAN connectors - czyli wnioskuję, że dwa - na procesor i do obudowy. Nie ma zdjęć tej płyty w dobrej rozdzielczości, ale wygląda na to, że faktycznie ma tylko dwa gniazda na wentylatory.