Asus Eee PC 1000HE -karta sieciowa

Czemu nie mogą po prostu stworzyć sterownika pod Vistę ?

Niestety nieraz tak jest z tymi urządzeniami?

Oryginalnie był XP, czy W7?

Karta wifi włączona? przycisk, Fn+klawisz funkcyjny - sprawdź.

Podałem też program do szukania sterowników, na końcu użyj jego. Co najciekawsze podane stery powinny działać?? może karta wifi uszkodzona.

Orginalnie był Windows XP, karta sieciowa powinna być sprawna. Jeszcze jakieś pomysły czy mam zmienić system ?

Zainstaluj i niech szuka, ale instaluj jak coś tylko te dwa niezainstalowane sterowniki.

Edit:

A drugi podany sterownik instalowałeś?

Istalacja drugiego sterownika zakończyła się tak samo jak w pierwszym.
A ten program, sterownik niby znalazł, ale pewnie wiesz jak skończyła się instalacja.

Do kolekcji tych błędów brakuje tylko BSOD.

A spróbujesz tak:

• menadżer urządzeń i PPM na tych niezainstalowanych urządzeniach odinstaluj restart i wrzuć mi teraz screen całego menadżera urządzeń.

Drugi ster mało ważny - ważna karta WIFI.

Edit:

Spróbujesz tego steru - jak nie będzie chciał ruszyć normalnie, uruchomisz asussetup.exe jako Administrator i w trybie zgodności z XP.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/EeePC/EeePC1000HE/AutoInstallWirelessLan.zip?_ga=1.25556670.205229589.1490627790

Zainstalowałem i nic się nie zmieniło, chociaż Vista chce sama zainstalować sterownik.

I pozycja od góry i niech szuka.

Mnie się zdaje, że w przypadku Visty nie dojdziecie z tym WiFi do ładu.
Ten Asus EEE PC 1000HE raczej Visty nie toleruje. Powinien być XP-k lub Win7/32-bit.
Dla Win7/32-bit jest pełny wybór sterowników fabrycznych.
https://www.asus.com/us/Notebooks/Eee_PC_1000HE/HelpDesk_Download/

Daj anuluj albo pokaż inne opcje i niech szuka w sieci.

Ja nie toleruje Win7, więc Windows XP lub Linux.

No ale na XP-ku wiele już się w internecie nie zdziała.
Zresztą tolerujesz czy nie, to producent całkowicie pominął Vistę na liście sterowników dedykowanych, więc coś to znaczy. No, ale to Twoja sprawa. Polecam zainstalowanie Win7/32 z możliwością upgradu do Win10/32. Na tym laptopie powinno się to dać wykonać z powodzeniem.

Próbuj instalacji, a ja jeszcze jutro poszukam do Visty.

Podałem stery i instrukcje -wypróbuj.

Pamiętam jak na mojej Extensie 5220 w tydzień Avast wykrył ok 11 plików podejrzanych o bycie wirusem, i jak ostani raz gdy na tym laptopie był WinXP.

I trzeba zrobić to:

• program memtest86, włączysz dwa pełne przebiegi i ma być zero błędów.
  • najnowsza Aida64 i dasz tu dwa screeny:

1 z zakładki komputer i czujnik
2 z zakładki magazyn i smart - ma być cały smart dysku.

Bo możliwe, że coś uszkodzone.

Edit:

Czyli jak laptop sprawny, to zostajesz w takim stanie na Viście jak jest lub XP lub W7 32 lub inny - wygląda, że sterowniki nie ruszą na Viście.

1 polubienie

Szkoda ,że sterowniki nie ruszą,zamiast Visty zainstalowałem Linuxa Xubuntu.
Nie rozumiem tylko dlaczego nie stworzono sterownika pod Vistę tylko pod XP i 7.