Asus GTX 760

Witam mam problem z kartą graficzną Asus GTX 760 2gb oc
Mianowicie kiedy zamontowałem ją w komputerze i Windows zaktualizował sterowniki, grafika działa.
Włączyłem msi afterburn do sprawdzenia tylko temperatur i uruchomiłem fun mark w celu testu, karda dochodziła do 70 stopni i nagle komputer wysiadł
Odpalam go ponownie i widzę, że rodziałka została 800x600 i w menedżerze urządzeń widnieje błąd 43
ktoś może pomóc z tym problemem?

Karta, którą ktoś naprawił piekarnikiem dupnęła podczas testu.

Twoja od wieków, czy od Kolegi, Allegro etc?

70 Stopni nie powinno karcie zaszkodzić, znosi więcej. Nie powinno o ile nie ma uszkodzenia w postaci walniętego lutowania czpiu a to właśnie obstawiam po objawach.

Ubiegłeś mnie, stawiam, że autor kupił. :wink:
Osobiście brałbym coś nowszego, choćby te okrojone radki 560,560D, 550 itp., a tu będzie walka i pewnie niewielka szansa na zwrot kasy…

karta moja od wieków xD spokojnie

Możesz zrobić live CD z Linuksem i powtórzyć tekst (sterowniki inne). Jeszcze lepiej gdybyś podpiął do 2 pcta i uruchomił OOCT/Benchmarka 2raz. Jak się 2 i 3 raz wykrzaczy…. możesz darować sobie dalsza diagnozę i piec w piekarniku. Przy obecnej wartości bardziej profesjonalna diagnoza czy naprawa przewyższy wartość. Ewentualnie przed pieczeniem jeszcze możesz obniżyć napiecie, zegar i wymienić pastę. Może podziała jeszcze trochę… przed pieczeniem. :wink: