ASUS K52J laptop się nie włącza

Witam otóż dziś pojawił się problem przy próbie włączenia laptopa palą się jedynie kontrolka pierwsza ( żarówka) i dwie ostatnie ( kłódka i kłódka z literą A. A zapomniałem wspomnieć że jest to model Asusa K52J. Próbowałem włączać go na zasilaniu bateryjnym i bez baterii. Niestety rezultat jest ten sam.

Laptop jest nowy kupiony niecały miesiąc temu. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Można to rozwiązać w inny sposób niż serwis ??

Trudno powiedzieć, kontrolki wskazują na działanie komputera. Sprawdź czy przez przypadek nie wyłączyłeś matrycy kombinacją Fn+ F7.

W ogóle się nie ładuje? Opisane diody, wskazują że jednocześnie masz baterię i zasilacz podpięty do notebooka, spróbuj bez baterii z samym zasilaczem.

próbowałem bez baterii na samym zasilaniu też. Matryca wogóle nie reaguje nie ładuje się napis Asus jak to zwykle miało miejsce. Kumpel który miał podobny problem mówi że to awaria dysku i dlatego bios blokuje ładowanie. Ale czy po niecałym miesiącu już by dysk się wysypał ?

Możliwe, koledze taki sam asus jak mój siadł po niecałym miesiącu - padła płyta główna…

Ja właśnie odesłałem mojego asusa na gwarancję, wymienili połowę notebooka…