-
Jeśli masz jakieś ważne pliki i dokumenty, zrób kopie na pendrive lub dysk przenośny.
Gdy się okaże, że nie można wrócić do poprawnego stanu przed awarią, to może być konieczna reinstalacja systemu. -
Czy masz możliwość skopiować na laptopa pobrane pliki sterowników z innego komputera?
-
Na początek, będziemy próbować zdziałać coś bez pobierania czegokolwiek
-
Kliknij Przywróć sterownik na Karcie Realtek i zrób restart. Sprawdź czy naprawiło błąd.
-
Kliknij Przywróć sterownik na karcie Atheros i zrób restart. Sprawdź czy naprawiło błąd.
-
Czy wiesz jak odszukać zapisane Punkty przywracania systemu i przywrócić jeden z nich?
Kliknij ikonę Start, a następnie kolejno Wszystkie programy, Akcesoria, Narzędzia systemowe i Przywracanie systemu.
Na ekranie wybierz
Wybierz inny punkt przywracania -
Zrób zdjęcie listy Punktów przywracania
Oczywiście jeśli, punkt 4 lub 5 pomoże to pomiń kolejne
Pkt. 4 i 5 - przed przywracaniem sterowników mam zapisać wszystkie dok i pliki na zewnętrzny dysk?? Czy mogę spróbować Przywrócić bez kopiowania?
Pkt. 2 Niestety nie ma dostępu do i jego komputera w celu pobrania sterownikow:(
Pkt.6 A w jakim celu potrzebuje te Punkty przywracania systemu?? Jak już nie pomogą pkt. 4 i 5?? Kiedy już będzie niezbędna reinstalacja systemu Windows??
Zapisanie ważnych plików jest tylko zabezpieczeniem ich.
4 i 5 to tylko sterowniki. Inne pliki nie będą naruszone.
A tak przy okazji, skąd miałaś sterowniki, które zainstalowałaś wcześniej. Były na dysku?
6 Zmienia tylko pliki i sterowniki systemowe, które zostały zmienione pomiędzy datą zapisania Punktu a momentem aktualnym.
Pliki osobiste pozostaną nienaruszone
Ale kiedy ten pkt.6??
Sterowniki które instalowałam- to znaczy dokonałam " naprawienia" co nie wyszło kupowałam z komórki na laptopa. Ale to nie był dobry pomysł.
Uważasz, że przywrócenie sterownika i restart pomoże??
A jeśli nie, co dalej?? Pkt.6?? O Przywracanie jakiego systemu chodzi?? Windowsa??
Punkt 6, jeśli 4 i 5 nie pomogą
Dobrze, że masz możliwość pobrać sterowniki na smartfonie i skopiować na komputer.
To się przyda. Czyli pkt 2 da się zrobić
Na razie nie będziemy zajmować się przywracaniem (całkowicie) systemu Windows.
Przywrócimy do jednego z niedawnych Punktów przywracania systemu (czyli tylko pliki systemowe i sterowniki)
Zacznijmy więc od 4 i 5
Ale w jakim celu Punkty przywracania systemu- po wykonaniu pkt. 4 i 5, znowu do poprzedniej wersji??
4 i 5 tylko po to, aby sprawdzić, czy ostatnie (poprzednie) sterowniki nie sprawiały problemu
Punkt przywracania systemu nie przywraca dosłownie całego systemu, jeśli tak to rozumiesz.
Przywracane są tylko pliki systemowe i sterowniki, które były systemie w momencie utworzenia Punktu przywracania
W Punkcie przywracania mogą być zapisane jeszcze starsze niż poprzednie sterowniki, więc może się okazać, że właśnie te starsze będą działać, jeśli poprzednie z punktu 4 i 5 nie rozwiążą problemu
Poprzednie sprawiały problem bo net nie działał…
Chyba, że mówimy o przywracaniu przed/ przed…jeśli mówisz o tych “starszych niż poprzednie”…
Próbuj przywrócić sterowniki czyli 4 i 5 mimo to.
I tak, mam na myśli starsze niż poprzednie.
Na Realteku nie ma możliwości Przywrócenia sterownika- jest wyszarzony. Mówimy o sciezce: Realtek/ Właściwosci/ Sterownik?? Mam tylko możliwość: Aktualizuj sterownik, Wyłącz albo Odinstaluj.
W Atherosie jest możliwość Przywrócenia sterownika, w ścieżce jak powyżej…
To co robimy??
Realtek odinstaluj, nie rób restartu jeśli system o tym powiadomi
Przywróć Atheros i wtedy zrób restart
Po restarcie wróć do Menedżera Urządzeń (później będę pisał MU w skrócie)
Sprawdź, czy nadal są żółte wykrzykniki.
Realtek odinstalowany, nie robię restartu- system nie powiadamia o konieczności…
Teraz Przywrócenie Atherosa i restart??
Tak
Niestety… dalej to samo…
Realtek nie ma błędu
Jaki błąd jest w Atheros?
Nadal nie ma internetu?
Nie ma, w Atherosie dalej błąd Kod 31:( to samo co wcześniej…
Może w Atherosie włączyć Aktualizuj sterownik??
W sumie to dlaczego, skoro Realteka odinstalowałam - po restarcie się sam zainstalował??
Właśnie tak miało być, aby system sam zainstalował sterownik Realtek
Z internetem łączysz się przez kabel LAN czy przez WiFi?
Odinstaluj Atheros.
Czy są jeszcze jakieś inne żółte wykrzykniki w innych urządzeniach poza listą Karty sieciowe?