Witam, mam problem z Windowsem 7 i instalacja sterowników karty sieciowej. Pojawił się kod31, zalaczam screena. Nadmienian iż niestety nie dysponuje żadnymi płytkami instalacyjnymi do tego laptopa:( Czy problem jest poważny, wymagający przeinstalowania Windowsa? Czy da sie jakos zaktualizować te sterowniki nie mając dostepu do polaczenia z modemem?? Mam internet z modemu na komórce, ale nie mam kabla sieciowego do połączenia modemu z laptopem.
Ten problem nie jest poważny. Ten błąd informuje cię o tym, że system nie znalazł sterowników do danego urządzenia i musisz zainstalować je sam ręcznie.
Tutaj masz do niego sterowniki:
https://www.asus.com/pl/Laptops/K53SV/HelpDesk_Download/
No super…tylko jak mam je przenieść na laptopa?? Poza tym może wystarczy dokonanie aktualizacji sterownika karty??Albo jej przywrócenie?? Nie jestem specem z informy niestety i boję się, że gorzej namieszam już jest…( ps.mam do tego skłonności:( Ale z drugiej strony często się udawało) Nadmienię że to błędy doszło w sytuacji włączenia Windowsa na wyczerpanej baterii…
Ściągnij sterowniki LAN dla swojego systemu z tej strony która ci podałem. Wypakuj. Uruchom setup.exe i postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi przez instalator.
No ale jak mam to zrobic skoro nie dziala mi internet na laptopie!! Nie tylko WiFi!
Musisz iść do kogoś kto ma net, pobrać sterownik, nagrać go na pendrive’a itp.
Wiesz gdzie szukać sterownika, skąd go pobrać, co robić dalej.
No super… a może wystarczy dokonanie aktualizacji sterownika karty??Albo jej przywrócenie??
A sterownik w razie czego mam ściągnąć ze strony która podałeś?? To bede mogla zrobic dopiero za kilka dni…korona szaleje…Szukam pomocy tu, i teraz…
Nie dokonasz aktualizacji bo ci nie działa internet.
Tu i teraz sprawa jest prosta. Żeby działał ci net na karcie sieciowej musisz mieć do niej sterownik. Bez sterownika nic nie zrobisz.
Czyli bez zewnętrznego kompa nic nie zrobię??
“Ściągnij sterowniki LAN dla swojego systemu”- chodzi o wcześniejszy wybór na tej stronie która wskazałem Asusa- w moim przypadku Windows 7, tak? I mam ściągnąć tylko sam LAN?? Przepraszam za moja ignorancję,ale jak wspominalam- jestem w tej dziedzinie laikiem…A może wystarczy pamięci jeśli ściągnę ten “LAN” na komorke A potem po kablu na laptopa??
Poza tym czy przed instalacją LANu mam coś usuwać??czy po prostu zainstalować na kompie, download na kompie?
Możesz tak zrobić. Wybierasz swój system czyli Win 7 (musisz wiedzieć jaką masz wersję 32 czy 64bit). Po wyborze ściągasz LAN na komórkę, z komórki zgrywasz na kompa, wypakowujesz i uruchamiasz setup.exe. Jeżeli jakieś jeszcze urządzenia nie działają to tam masz wszystkie sterowniki potrzebne twojemu laptopowi.
Dzięki, sprobuję tak zrobić…Mam nadzieję że nie wrzucasz mnie na jakąś minę z tym sterownikiem…pirat albo coś gorszego…
Aaa…i nie odpowiedziałeś - nie odinstalowuję niczego przed instalacją??
Niestety po wypakowaniu na kompa nie ma pliku setup.exe. Przechodzę wchodząc do katalogu z plikiem dla mojego Windowsa: Win7 / 64/ i jrst: notę, rt64win7, rtwin7.sys, RtNicprop64.Dell i RTNUninst64.dll
Niestety instalacja nie usunela problemu.