Witam kupiłem niedawno płytę główną Asus M2N-E z procesorem athlon X2 3600 problem polega na tym że podczas instalacji Windows 7 wszystko się uruchamia a następnie wywala błąd że niby nośnik uszkodzony i nie umie znajsc plików na 10 instalacja idzie normalnie aż do 40% rozpakowywania wtedy wywala ten sam błąd dodam że próbowałem na 2 dyskach seagete 250 GB oraz Samsung 320 . Na koniec dodam że jak wykręciłem mój dysk z łapka 256 GB to system z łapka normalnie działał na płycie czym to może byc spowodowane ? Z góry dziękuję za pomoc
A może faktycznie tak jest? Tym bardziej, że na Win10 rozpakowywanie trwa spokojnie do 40%, a jednocześnie - jak napisałeś - inny dysk z gotowym systemem z laptopa działa normalnie.
W tym sek że windows 10 to był a co do nośnika i przez pendrive wywala błąd i przez cd/dvd a instalowałem z tych nośników na 2 płycie i normalnie zadziałało
Google podpowiada, że 64 bitowego windowsa nie zainstalujesz, tylko 32 bitowy przez brak instrukcji. Jaki instalujesz 32/64?
Instaluje 64 bity ponieważ chcę mieć całościowo 8 GB ramu
Użyj pakietu narzędzi Ultimate Boot CD. Wygląda na to, że uszkodzony jest dysk twardy. Sprawdź jego powierzchnię narzędziami z pakietu. Ewentualnie jest to problem z partycjami na dysku twardym. Być może trzeba od nowa partycjonować dysk.
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3090632.html
Chcieć można wiele, ale ludzie miewają z tym problemy. Zresztą, dont joke, 8 GB Ram z Athlonem 2x?!
Ludzie maja tyle i instalują 10 na phenomach i AThlonach x4, ale ten twój, jak wskazuje net, może być też nieobsługiwany. Mogę się mylić, ale jeżeli 32bitowainstalka by przeszła, to…
Właśnie widziany jest i procesor i ram pod systemem chciałem też kupić phenoma X3 za 20 zł ale nie wiem czy to by coś pomogło a z system 33 bitowym spróbuję
Jest jeszcze inna możliwość, niewykluczone, ze Windows nie był zainstalowany a zaktualizowany z 7.
Z phenomem x3 daj spokój, jeżeli już to dowolne x4, nawet najsłabsze pozwolą mu dłużej żyć Kilka osób ma Athlony/Phenomy na forum zapytaj się o modele , płyty i jak/jakiego winda wgrywali
Jak będę w domu to spróbuję na innym dysku na 80 GB bo słyszałem że jest problem z tymi płytami z większymi dyskami patrz 250 320 GB w zwyż
będzie ciężko, pewnie archaiczny talerzowiec i miejsca braknie i zamuli do prędkości 110 letniej babci.
tak talerzowiec ale na ssd też ten sam błąd wyskakiwał
Wyskakuje mi takie coś dysk użyłem nowa 750 która miałem w lapku bo odrazu wymieniałem na ssd i dalej to samo a dysk na 100 nie jest uszkodzony
Więc zrób nową kopie instalacyjną na innym nośniku usb.
teraz wygląda na dobry klucz i na walnięte sterowniki procka, czyli … nosnik działa, a prockowi brakuje instrukcji :)? Sprawdź na 32 bity, jak ruszy, to nie ma co myśleć i się nie da…
32 bitowa poszła czyli wina procka ? Czy może czegoś innego
Dziękuje teraz wszystkie systemy instaluje bez zająknięcia jak to mówią Informatyk się całe życie uczy zaraz dokładam 2 kostki po 2 gb
PS.Dzięki wszystkim za zaangażowanie i pomoc