Asus P5B-czy to dobry wybór?


(Pawcio2090) #1

Ło nareszcie udało mi się wejść xD w Operze nie mogłem!

Czy ta płyta główna może być?I czy na niej dobrze podkręce procesor?

http://allegro.pl/item282489635_asus_p5 ... html#photo

Razem na płyte i procesor moge przeznaczyć 450zł!


(Technik Elektro) #2

kiepska płyta główna w tej kwocie składałbym coś pod AM2.


(Pawcio2090) #3

Fajnie,ale ja mam AM2 :evil: a czy ta może być?

http://allegro.pl/item279616146_gigabyt ... html#photo


(Technik Elektro) #4

to w czym problem ?? dokup 1GB ram, sprzedaj kartę kup 8600GT sonic+ od palita i komp jeszcze pohula.


(Pawcio2090) #5

Tyle że mi on nie działa jak powinien!niecałe 8000pkt w 3d marku i Driver Parellel lines się tnie,Rezerwowe psy i inne gry co powinny mi chodzić minimum na medium detali bez dodaktowych pierdółków.A system czysty,chyba że masz pomysł jak to rozwiązać :frowning:


(Technik Elektro) #6

na pewno to nie jest wina komputera tylko twojej nieumiejętności skonfigurowania sprzętu i systemu.


(Pawcio2090) #7

A to oświeć mnie,jakby to zrobić?Bo czuje że coś można z tym zrobić?Jakie informacje by trzeba było podać?Żeby to jakoś dobrze skonfigurować!Bo na tym forum w sierpniu się pytałem jakie części wybrać.I polecili mi takie oto i złożyłem komputer.A wszystko w biosie mam na auto!


(Technik Elektro) #8

przez internet za pośrednictwem forum ciężko jest pomóc w takiej konfiguracji!!.

instalacja systemu -> odpowiednich sterowników (chipset + karta graficzna z serii 9x.xx) najnowszy directX. i jeśli posiadasz XP SP2 to nie ma takiej możliwości by komputer pracował wolno, chyba, że posiadasz Vistę, twój 7300GT jest na ddr2, procesor ma uszkodzony cache l1,l2 (w co wątpię), masz jakiś stary (wolny dysk twardy). na koniec zresetuj ustawienia CMOS lub wejdź do biosu i załaduj ustawienia optymalne (LOAD OPTIMAL SETTINGS).


(Pawcio2090) #9

Mam najnowsze sterowniki do płyty głównej i do karty graficznej,windows czysty,Direct X 9,0c

Windows XP Professional SP2,Karta graficzna GEFORCE 7300gt 128mb ddr3,dysk twardy 80gb ten http://znak.pl/index.php?cid=69&scid=74 ... WD800BB+3l co w tym linku.Ustawienia cmos już 2 razy resetowałem pare dni temu i dzisiaj!Nie było zmian,tak samo załadowałem ustawienia optymalne.Coś przypuszczałem już że coś może z procesorem być

To co mi wyczytał w 3dmarku z procesorem(zdziwiłem się lekko,ale to może tylko jakieś błędne informacje?)


(Technik Elektro) #10

wolny dysk to raz, dwa 3d mark nic nie pisze o L2, wklej główną zakładkę z CPU-Z. jakiej firmy jest ta twoja karta , 128MB trochę mało grasz w rozdzielczości 1024x768 ?? z AA ??


(Pawcio2090) #11

Moja karta jest firmy GALAXY.Nie gram z AA!Jak już to w słabych grach!Czemu słaby dysk?

Z CPU-Z

073dc69520b04a61.jpg


(Agatonster) #12

ZULMEN

Poczytaj - Konkretne tematy... ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

W tym celu proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gifprzy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie prośby będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Pawcio2090) #13

W riva tuner miałem ustawione fan wszystko na 65%,ustawiłem wszystkie 3 rzeczy na 100% i był wynik 10000pkt w 3dmarku :).Ale gry nadal się tną,ale to raczej już wina słabego dysku twardego i czystości systemu niby myślałem że jest czysty a jest zawalony śmieciami do tego dokupie 1gb ram!

A czy ten dysk twardy może być?

http://allegro.pl/item280380308_mcomp_s ... html#photo

i ten ram?

http://allegro.pl/item281176582_pamiec_ ... oszcz.html


(Technik Elektro) #14

ram ok, dysk też ok.