Witam, mój problem polega na tym iż gdy zrobiłem pierwszy format mojego kompa, straciłem dźwięk nie działał po dłuższych próbach naprawy, instalowaniu 1000 sterowników zabawy w panelu sterowania, i jakoś to zrobiłem pamiętam że zmieniłem coś w biosie (coś z przednim panelem, działała tylko w przednim USB, a wejście na głośniki i mikrofon nie działają tak samo z tyłu panelu) a że robiłem ten format rok temu zapomniałem jak to zrobić i pojawił się ten sam problem, po instalacji jakichkolwiek sterowników zero zmian, mam zintegrowaną kartę dźwiękową, robiłęm aktualizacje update, i programem SlimDriver free zero rezultatów.
Zrobiłem jak napisałeś jakiś postęp jest ponieważ, nie pisze już Brak zainstalowanego wyjścia audio, teraz pisze brak podłączonych słuchawek lub głośników, nowy problem w rozwiązaniu wyskoczył, nic się nie dzieje jak podłącze je z przodu (głośniki i słuchwawki) dalej panel jest wyłączony, a gdy je podłączę z przodu problem znika wygląda na wszystko już wporządku wykryło głośniki ale nie ma dźwięku dalej daje SS żebyś widział jak to wygląda.
Ps. a w menedżerze urządzeń pojawiła się nowa zakładka “Kontrolery dźwięku i wideo i gier” zaktualizowałem go, i dalej jest jak było tzn bez dźwięku, TERAZ wystarczy z tego co pamiętam włączyć przedni panel ale nie wiem w której zakładce i na co ustawić.
u mnie całkowicie innaczej wygląda zakładka Realtek HD, albo już naprawiłem wystarczyło w biosie zamiast opcji Chipset —> Audio Controller [Azalia] HD Audio to było trzeba na tak Chipset —> Audio Controller [Azalia] ATTK czy coś takiego.