Asus prime b360m-k
I3-8100
Rx 580 4gb
1x8gb 2400mhz
Chieftec 650W
Kupiłem procesor ram i płytę (płyta nowa, ram i procek używane) i wszystko podłączyłem. Na początku po kliknięciu przycisku nic się nie działo, zamieniłem kabel od wejścia 12v wyłączyłem z prądu, podłączyłem i się włącza, lecz nie ma w ogóle obrazu, nie pokazuje się nawet brak sygnału. Na płycie świeci się pomarańczowa dioda po czym na chwilę gaśnie i znowu się zapala na kilka sekund i tak cały czas. Nie ma żadnego sygnału dźwiękowego. Wentylatory chodzą, ale tak jak pisałem nie ma obrazu. Mam nadzieję że pomożecie!
Kabel podpięty do Radeona?
Dodatkowe zasilanie odpięte do Radeona?
Po odpowiedzi twierdzącej zresetuj BIOS.
W przypadku braku reakcji rozłóż komputer na części pierwsze, styki alkoholem przeczyść, sprawdź czystość slotu PCIE, zobacz PINY procka i daj znać.
Do karty 8pinowe wejście podpięte, wyjmowałem baterie biosu na jakieś 10 min więc powinien się zresetować, nie mam akurat alkoholu żeby przeczyścić styki ale pcie czyste procek nie ma tych długich pinów więc wygiąć nie ma się co, a od wejścia na płycie piny proste w końcu nowa płyta
… a Radeon nówka, czy używany?
Wyjmij go na chwile i podepnij się do integry, jak ma Twój procek.
Używany, ale przed wymianą płyty procka i Ramu wszystko było ok więc wątpię że to grafika
Próbowałem do integry ale bez zmian
No to zostaje wprosić się do znajomego i mu podpieprzyść płytę, procek i RAM do przekładanki. Możesz jeszcze sparwdzić co ta dioda znaczy, ale bez przekładanki 100%pewności nie ma i kupić szkoda.