Cześć, mam na oku dwa laptopy, jeden z nich to ten
A drugi to ten
Oba maja podobna specyfikacje, bede używał ich do grania a także grafiki.
Oba bardzo mi się podobają. Chciałem się jednak spytać odnośnie jakości, serwisu, usterek. Który z nich będzie mniej awaryjny i lepiej wykonany. Gdzie jest lepsze chłodzenie?
I mam jeszcze jedno pytanie czy warto dopłacić do 1660Ti?
Z góry dziekuje
Do laptopa wyżej dolicz 400zł za system.
Oba laptopy, które wybrałeś są naprawdę w porządku, choć ja bym był za Legionem.
Mam jednak do nich 2 spore w Twoim przypadku ALE:
Za mały dysk - 256GB to system, aplikacje i w zasadzie tyle. Na gry nie bardzo starczy, a gdzie jeszcze magazyn na prace.
Hej dzięki za odpowiedz , wiem. Mam dysk SSD 500 GB i jeszcze na m2 256 GB wiec po zakupie myślałem ze je zamontuje. Tylko ciekawi mnie jak z gwarancja czy nie utracę jej po samodzielnym zamontowaniu dysków? Z systemem to tez nie ma problemu mam win 10.
Jestem zły bo dokupiłem sobie ostatnio ram do mojego laptopa i miałem 16 GB a laptop postanowił się zepsuć
Mi się te tufy zbytnie nie podobają jednak, lubię te ledy w strixie i lekkośc legiona a jak patrzę na tufa to strasznie ciężki mi się wydaje. Ale musze zobaczyć jeszcze na żywo to może się przekonam
W każdym z tych laptopów jest miejsce na dysk SSD M.2 na PCIe (najczęściej fabrycznie montowany) i wolne miejsce na drugi dysk SSD/HDD 2,5" cala, to swój dysk 500GB możesz dołożyć jako drugi. ASUS ROG Strix G i5-9300H/8GB/512
Alternatywnie ROG z wydajniejszą kartą graficzną 1660Ti.
No dobra, nikt nie zaproponował nic lepszego od tego co sam wrzuciłeś. Wg mnie weź legiona, wrzuć dysk który posiadasz no i jeśli w starym laptopie również było ddr4 to możesz też 8GB RAM przełożyć.
Dobra kupiłem więc temat uważam za zamkniety, posłuchłem się jednak tego co napisał cezarJuliusz i wybrałem 17" i tego co doradzał panicagaming, wiec wybór padł na Asusa TUF Gaming https://www.neonet.pl/laptopy/asus-tuf-gaming-fx705dt-h7116t-ryzen-5-3550h-8gb-512gb-ssd-geforce-gtx-1650-4gb-17-3-win10-90nr02b2-m02650.html za cene 3499 wiec mysle że dobra cena, może procek słabszy i grafika jednak 1650 ale myśle że starczy. Na poczatku byłem zdystansowany do wygladu ale po ogladnieciu w sklepie stwierdziłem że wyglada jednak całkiem spoko. Jak na razie działa super i gry w które gram działają znakomicie. W najblizszych dniach ide do serwisu i mi przełożą dysk i RAM ze starego lapka wiec bedzie łącznie 1TB dysku i 16 GB RAMu. Myśle że wybór nie był najgorszy. Dzięki za porady!