Witam, mam problem z podłączeniem zestawu router ASUS + modem 3G od Polsatu (jak w tytule). Router wyszukuje modem, dioda USB świeci w panelu konfiguracji przez chwilę pojawia się komunikat Connect i wyświetlany jest adres IP ale… No właśnie ale nie działa bo po kilku sekundach ip znika, dioda na routerze gaśnie i internetu nie ma. Dodatkowym utrudnieniem jest to, że modem łapie sieć tylko z podłączoną anteną która jest na dachu budynku a nie robie tego dla siebie tylko dla znajomego dlatego nie mam zbyt dużo możliwości “kombinowania” na spokojnie u siebie w domu. Byłem u niego dzisiaj, podłączyłem wszystko jak należy. Konfiguracja jest banalna (przynajmniej na 1 rzut oka) bo wybieram tylko tryg 3g/4g i dostawcę (w tym przypadku CyfrowyPolsat). Do wpisania jest hasło ale hasła nie ma, po podłączeniu do komputera modem instaluje się automatycznie i łączy z internetem przez domyślny profil w aplikacji (podejrzałem ten profil i tam również pola z hasłem są puste, wpisane jest to samo co w routerze po wybraniu dostawcy Polsat czyli: #92*** coś takiego + multi.internet) tak więc przypuszczam, że nie to jest problemem. Oczywiście modem B150 nie widnieje na liście kompatybilnych modemów ale nie wszystkie są wypisane. Poniżej log z routera, może ktoś potrafi rozszyfrować co dokładnie jest problemem i czy da się to tak skonfigurować aby śmigało. Jak już wspomniałem nie mam tego zestawu obok siebie więc proszę o wszelkie propozycje co może być nie tak a ja prawdopodobnie jutro tj. piątek pójdę tam i sprawdzę Wasze sposoby/rozwiązania.
Odświeżam.