Asus vs. Samsung - smart monitor, który lepszy?

Witam!
Jak w temacie:
Który z tych dwóch monitorów lepszy?

vs.

No fajny ten dodatek Smart, ze względu na możliwość cast’owania z telefonu. Asus ma Google TV! :open_mouth:

Tylko w recenzjach różnych monitorów pAatrzą na smużenie, ufo nie ufo, odśwqieżanie otd. Recencje na YT mają monitory pokroju 144 Hz itd. Te, podane przeze mnie - 60 Hz.

Ja nie gram w żadne CS, Fortnite’y i inne FPS. Jeśli już, to da się na 60 Hz grać, nie?

GTG: jeden 5 ms, drugi 4 ms. Dużo niby, jednak to istotne?

Brakowałoby mi tylko obrotu lewo/prawo na nóżce. Jednak, czy ja tego używam? Nie, bo monitor prosto do mnie i koniec. Pivot? Raz użyłem do zabawy, więc nie problem.

Asus ma DP 1.4, a Samsung nie.

Przekonuje mnie ten Asus, bo Google TV, tańszy. Tylko pewno z 4 GB flash i 1 GB RAM’u. Odpalić by trzeba AIDA64 i zobaczyć ktoś by musiał…
Android TV 11. :open_mouth: Najnowszy to 15. Ten Asus to produkt z 2020 roku? :open_mouth:

Co Wy o tym myślicie? Te monitorki dopiero na nowy PC i mogłyby być czarne, ale bieli teź zaakceptuję.

Musisz sam zdecydować. Np. dla mnie wszelkie smarty, to tylko zbędne śmieci, które przeszkadzają, i zawyżają cenę. Jeszcze w TV to od biedy ok, ale w monitorze do na grzyba. Osobiście wolałbym jak najlepszy obraz.
Czyli ja bym raczej brał coś w rodzaju Samsung Odyssey G6. Ale jak napisałem, masz swoje priorytety, to nie pytaj, tylko sam sobie wybieraj, bo każdy tutaj może mieć swoje zdanie.

Posiadam
Samsung Odyssey !
Z czystym sercem polecam

MS27UC ? To „coś” jest z 2024…
Czemu Android 11 ? - dodatkowe koszta licencji, certyfikacji i testowania nowszych.

Od razu napisze, nie mów o mitach typu Android jest za darmo. Za darmo to czysty Android, znaczy bez usług google i innych cudów.

@Wredzia No i co? Dobrze, że S24 nie jest z Androidem 11.
No to czysty i GMS by się dograło i spokój.

Tak na poważnie, co o tych dwóch myśli ktokolwiek z Was?

Android 11, 3 lata i nie działa większość rzeczy,. bo system stary. Root i recovery oraz custom’y? :smiley:

Ja bym tego nie kupił nawet za połowę ceny.
Gdzie bym nie patrzył, a nie szukałem recenzji tylko specyfikacji elektroniki (nie myl z bełkotem marketingowca). To zawsze trafiałem na tekst, zbyt drogi.

No weśśś… reklamowanie zgrabnej półeczki na klawiaturę i myszkę… Nisko upadli aby wciskać :stuck_out_tongue: