ASUS X540MA_R540MA 64BIT - Instalacja Windows 7 skąd pobrać sterowniki

Witam, posiadam laptop Asus VivoBook 15 X540MA_R540MA
Intel Celeron N4000
Ram 4GB
Windows 10 Home Premium 64 Bit

Czy wie ktoś gdzie mogę pobrać do niego sterowniki do karty sieciowej dla Windows 7? Chcę zainstalowac Windowsa 7 bo jest prostszy w obsłudze a Windows 10 przyswaja trochę kłopotów. Szukałem po różnych stronach sterowników pod Windowsa 7 ale nigdzie nie ma. Czy wiedziałby ktoś skąd mogę pobrac sterowniki na ten model komputera lub mi podlinkować? Proszę o pomoc.
Chodzi mi tylko o Sterownik do Karty Sieciowej, a później bym sobie pobrał drive boostera i zainstalował pozostałe sterowniki przez ten program.

Nie radzę tego robić! Dla tego laptopa jest dedykowany Windows 10/64-bit i właśnie to Windows 7 przysporzy Ci kupę kłopotów w nim, a Driver Booster wprowadzi Cię w nerwicę.

NIE RÓB TEGO.

• brak sterowników
  • Windows 7 w porównaniu do 10 jest dziurawy i podatny na wiele zagrożeń z sieci.
Intel Celeron N4000
Ram 4GB

Do normalnej pracy Windows 10 wymaga co najmniej 8 GB RAM i 8 wątkowego CPU ORAZ dysku SSD, niestety Windows 10 na dysku HDD to koszmar.

Nowe laptopy nie posiadają wsparcia z innymi systemami, sterowniki jeżeli znajdziesz to raczej nie oficjalny, mało bezpieczne.

Też nie polecam W7 ale ściągnij sobie paczkę tych sterowników https://sdi-tool.org/download/

Laptopy są typowym sprzętem na daną wersję Windowsa.W7 jest już martwy-koniec wsparcia.Laptop dedykowany tylko do W10 sprawi masę problemów przy instalacji starszych wersji.

Ten asus obsługuje 12GB RAMu, ale ma jedno gniazdo pamięci, więc kupno dedykowanej 8GB i wymiana na sens na długo.