28.06
EDIT. Dostalem email z serwisu ze nie widzą problemu w dzialaniu laptopa :)) tak brak opcji wifi która wczesniej byla to rzeczywiscie brak problemu chyba bede musial wgrac system z innego dysku oczywiscie win 10… w kazdym razie dziekuje za pomoc
Cześć, nie znalazłem rozwiązania problemu wiec założyłem ten temat, bardzo proszę o pomoc.
Dwa dni temu w moim laptopie jeszcze na win 10 weszła aktualizacja, która zacięła mi cały komputer. Postanowiłem go nie ruszać, ale nie sprawdziłem czy jest podłączony do ładowarki. Skutek? Wyłączenie komputera podczas aktualizacji. Po podłączeniu i włączeniu ukazało się powiadomienie” Wybierz system operacyjny” pod spodem dwie opcje identyczne :
Windows 10 ( w woluminie 3)
Windows 10 ( w woluminie 3)
Po kliknięciu pierwszej opcji pokazała się instalacja win 10 i wyskoczył błąd. Komputer się wyłączył i powrócił do tego samego okna. Wybranie drugiej opcji wywołało czarny ekran i pokazanie się błędu jakiejś aplikacji, przez która nie mógł zostać załadowany system Windows. Postanowiłem wgrać z płyty która miałem win 8.1, instalacja przebiegła z problemem, bo pokazał się problem ze ten dysk jest w jakiś zapisie gtp i nie da się zainstalowac nic na tm dysku. Zmieniłem w ustawieniach UEFI Opcje „Launch PXE OpROM policy” na „enabled” i i stalagnat poszła sprawnie. Później Zgrałem wszystko na dysk zewnętrzny i postanowiłem sformatować dyski, żeby pozbyć się już nie potrzebnych resztek sytstemu win 10. W swoim zapędzie sformatowałem partycje nazwana „Windows” i musiałem instalować win 8.1 na nowo. Jednak problem jest taki ze nie mogę zaktualizować sterowników. Mam przy nich żółte wykrzykniki :
„Karta sieciowa” i „kontroler hostów sd” oprócz tego mam z 5 „innych urządzeń”
Naturalnie Windows każe mi szukać problemu online co jest nie możliwe. Próbowałem pobrać sterowniki ze strony producenta, jednak pokazuje się błąd pod koniec instalacji „FindFaild file”