Asus x57v niebieski ekran(blue scren) win XP

Witam zakupiłem całkiem niedawno o to ten sprzęt Asus x57v…oczywiście bez systemu operacyjnego…bo po co mi Vista(się dużo nasłuchałem negatywów )…W moim posiadaniu miałem tylko jakiegoś starego Xp sp2…po próbie zainstalowania…po zainicjowaniu sterowników wywaliło mi niebieski ekran z białym tekstem…wiec załatwiłem Vistę oraz Xp mx6 sp2…z ciekawości zainstalowałem Vistę otworzyłem 2 partycje 1systemowa+stery a 2ga na swoje pierdoły (w razie jakby mi się system zwalił…by nie utracić danych)…Niestety na Viście nie działało mi cześć programów&gra…nie jestem jakimś maniakiem…sentyment…zresztą…kupujesz sprzęt chcesz żeby wszystko na nim działało…wiec zainstalowałem xp mx6 sp2 wszystko działa stery pod xp dostałem gratis nagrane na płytkę od sklepu w którym zakupiłem sprzęt…happy…Po pewnym czasie zamykając matryce laptop mi się zawiesił…musiałem wyciągnąć baterie zęby go wyłączyć…bo nic nie pomagało…uruchamiam xp…a tu niebieski ekran z białym txt…próba zainstalowania systemu na nowo…i znowu niebieski ekran…wiec z Visty próba formatu dysku…nic…naprawa…wiersz poleceń cmd…format C:…ok2h niecałe 30g…przy czym (fuuuuck:( )usunął mi zawartość z dysku D …utworzyłem jedna partycje bo nie wiedzieć czemu po instalacji Visty wywaliło mi ze na dwóch partycjach jest system gdzie na drugim to jakiś boot i plik o poj ok100mb…wiec zarazie niechętnie się kulam na Viście z jedna partycja:(jest może jakiś program do całkowitego oczyszczenia dysku… przywrócenia ustawień fabrycznych… albo jakieś inne wyjście??proszę o pomoc…

low level format np. programem mhdd wywali wszystko z dysku i nadpisze zerami ;-).

hm…sprawdze…dziekować… :wink:

Dodane 26.01.2009 (Pn) 19:12

w sumie nie potrzebnie tyle bełkotu z mojej strony …program do formatowania…logiczne…ciekawe rzeczy piszą… dzięki śliczne… :slight_smile: