Asus x73sv-ty193-8 [ideał]

Witam.

Mam na sprzedaż nieco ponad półrocznego laptopa ASUS X73SV-TY193-8. Laptop dodatkowo miał niedawno wymienianą klawiaturę (wszystko poprzez oryginalny serwis ASUSa), gwarancji pozostało 14 miesięcy. Oczywiście wszystkie potrzebne dokumenty do laptopa posiadam oraz pudło. Poniżej specyfikacja laptopa.

przekątna ekranu LCD

17.3 cali LED

nominalna rozdzielczość LCD

1600 x 900 pikseli

procesor

Intel® Core™ i7

wielkość pamięci RAM

8 GB

pojemność dysku twardego

750 GB

karta graficzna

NVIDIA GeForce GT 540M (DirectX11, SM 5.0, PureVideoHD)

waga

3.2 kg

segment

Uniwersalny

Multimedialny

klasa

wysoka rozdzielczość

prestiż i styl

gaming 3D

typ ekranu

błyszczący (glare)

model procesora

i7-2630QM (2.0 GHz, 6 MB cache)

ilość rdzeni

4 szt.

typ zastosowanej pamięci RAM

DDR3 (1333 MHz)

pamięć RAM rozszerzalna do

8 GB

interfejs dysku twardego

Serial ATA

5400 RPM

napęd optyczny

DVD+/-RW DL

dedykowana grafika

tak

pamięć karty graficznej

1024 MB

wyjścia karty graficznej

wyjście HDMI

wyjście D-Sub

typ akumulatora

litowo-jonowy

6-komorowy

pojemność akumulatora

5200 mAh

karta dźwiękowa

wejście mikrofonu

stereo

czytnik kart pamięci

SD

MMC

Memory Stick

komunikacja

WiFi IEEE 802.11b/g/n

LAN 1 Gbps

Bluetooth

interfejsy

4x USB

dodatkowe wyposażenie/funkcjonalność

kamera 0.3 Mpix

wbudowany mikrofon

szerokość

420 mm

głębokość

280 mm

wysokość

38.5 mm

Chciałbym za niego dostać 2400 - 2500 zł. Cena do negocjacji. Wszelkie zdjęcia i informacje dostępne pod numerem gg: 1017601

Trochę dużo jak na używany sprzęt po naprawie. Tym bardziej, że nówka kosztowała jakieś 2700 zł. Myślę, że 1700-1800 to uczciwa cena, a u kogoś kto handluje używanymi notebookami nie sądzę żebyś dostał być więcej jak 1400 zł. W Polsce gwarancja obowiązuje 24 miesiące, więc jeżeli zostało jej 14 miesięcy to Twój komputer nie ma “ponad pół roku”, a 10 miesięcy czyli prawie rok. Z resztą wybrałeś nienajlepszy moment na sprzedaż elektroniki i proponował bym się z tym wstrzymać do września.

po jakiej naprawie? no chyba, że uważasz że zwyczajna wymiana klawiatury to naprawa to spoko :smiley: co do ceny, ja jestem chętny na negocjacje i mogę trochę spuścić z niej. Pozdrawiam

Równie dobrze zwyczajną wymianę płyty głównej lub dysku twardego można uznać za standardowe działania obsługowe. Serwisy producenta z reguły nie naprawiają podzespołów, bo to się nie opłaca. Wymieniają na nowe i tyle.