Niestety tego typu obrazki podczas pobierania oprogramowania z DP stają się normą, nawet będąc zalogowanym użytkownikiem. Na swoją reputację pracuje się długo, ale w krótkim czasie można ją stracić.
A co ma piernik do wiatraka?
Produkty MSoftu, czy google szpiegują każdą działalność użytkownika komputera, nawet każde klikniecie. Cóż, to proces dostarczania informacji. Wszystko na sprzedaż. Inwigilacja, telemetria i comiesięczna rewizja osobista użytkowników, czy aby czegoś nie ukryli. To się nazywa łatka bezpieczeństwa, która dziwnym trafem niczego nie wykrywa. Jeszcze użytkownikom win10 wmawia się, że spotkało ich wiekopomne szczęście, według księdza proboszcza*.
Bez adware nie ma produktów Microsoftu, ani Google. Tylko inna to nazwa. “Znane pliki”. Nawet antywirusy się nie wychylą, bo przepadną marnie.
Wracając do agenta DP, co cud jednostkowy. No bo Gatesowi nikt nie podskoczy, a adminom DP można pogadać przez sen.
Raczej na innej pozycji jest zarząd portalu Dobreprogramy. Jest marginalne wystąpienie promocji malware. Plus, że można omijać agenta z daleka, bo go czuć wyraźnie. Inna sprawa, to pozwolić w przeglądarkach, żeby google mówiło, co jest złe (według google).
Dziwne, żeby “fachman” z forum DP nie umiał sobie wyłączyć takie komunikaty, że zgłoszono niechciane oprogramowanie. Solą w oku MS są niektóre programy, np ccleaner.
Dobra, dajcie już spokój bo zaraz się zacznie krzyk i płacz. Wszyscy już mają tego serdecznie dość. Chcesz pobierać pup używaj ap nie, to go nie używaj EOT.
A guzik… właśnie im głośniej tym lepiej - może do ‘wszechwładnych’ coś w końcu dotrze. Nie sądzę, ale nigdy nie mów nigdy…
Wiesz gdzie to dotrze? Do śmietnika. Wszystkie kontrowersyjne tematy krytykujące zarząd lądowały właśnie tam. A ja nie chcę żeby redakcja zrobiła taki sam syf jak na głównej tutaj. Wystarczy że forum i tak ledwo działa a cały zarząd ma je gdzieś poza kilkoma moderatorami. Z resztą wszystko co trzeba zostało powiedziane w tym temacie po kilkanaście razy. Oni to po prostu olewają. Jestem prawie pewien że nikt z redakcji nawet na forum nie zagląda.
Nic nie wyrzucamy, ponad to co jest dublem albo bije pianę bez sensu, mam na myśli Moderatorów, wiele “niewygodnych” spraw tu zostało poruszonych i bez powodu nikogo nie karaliśmy, jeżeli ktoś myśli, że w kontrowersyjnej sprawie może łamać regulamin jest w błędzie, takie zachowanie nigdy nie będzie tolerowane, Redakcja sama w sobie nigdy nie usuwała niewygodnych tematów, my o takie działania też nie byliśmy proszeni, pomijam duble i wątki, które mogą być załatwione w już istniejących tematach.
Wszystkie tematy lądowały w śmietniku? Wszystkie tematy, które służyły jedynie wyrzucaniu płaczu w sposób niekontrolowany tam lądowały, to prawda. Jednakże, żaden wątek nie został usunięty z przyczyn “bo atakuje w zarząd”.
O ile dobrze pamiętam (z dyskusji pod wpisami) to właścicielem jest jeden z ich autorów więc nie wiem kto miałby im zabraniać takiego a nie innego działania? Z resztą każdy dobry szef nigdy nie pozwoliłby na działania które tak zniszczyłyby reputacje firmy.
W ogóle to odniosłem wrażenie że DP już nie zajmuje się udostępnianiem software tylko jest to portal plotkarski dla fanów IT. Większość programów w bazie jest strasznie zaniedbanych ale wpisy o “ciekawie” zbudowanym tytule pojawiają się prawie codziennie.
Jeżeli chcielibyśmy wymusić jakąś zmianę trzeba byłoby w jakiś sposób sprawić żeby to nie przynosiło odpowiednich zysków innego sposobu ja nie widzę.
Musisz odświeżyć “pamięć”…i znaleźć w sieci KTO i KIEDY kupił DP…
Nie chcę sobie odświeżać pamięci. Mam w głębokim poważaniu takie informacje i tak teraz nic poza wyłącznym stanem forum mnie nie interesuje. Wpis z “gadżetami” na walentynki pokonał wszystkie możliwe do złamania normy. Szkoda moich nerwów i czasu żeby debatować nad osobami takiego pokroju jak redakcja.
Wolno Ci…wystarczy że nie będziesz pisał bzdur w odniesieniu do płaszczyzny własnościowej…
Jakie bzdury?? Wyraźnie napisałem że nie jestem pewien tych informacji oraz że pochodzą z niepewnego źródła. Czepiasz się sam nie wiem czego…
Ale teraz już zapewne wiesz…abstrahując od nieszczęsnego “asystenta” zawsze to jakiś pozytyw…
Nie, kontekst tamtej wypowiedzi wskazuje, że jesteś prawie pewny tego co piszesz. Także po prostu przyznaj, że napisałeś bzdurę. Trochę pokory, człowieku.
KTO i KIEDY sprzedał DP i nadal konsumuje? - oto jest pytanie. Na tym sprzedanym kawałku polu biwakuje kupa ludzi. Ekonomista przeliczył ludzi, wyszła mu stodoła. Dla gości zasadzono ukryte miny. A niech wylatują na agencie. Zawsze kawałki zostaną (za które już z Góry zapłacono".
Płaszczyzna, to nie przelewki. Według Kima, czy Una, nikt się nie odważy wyprostować kręgosłupa. Według niektórych, społeczność trzeba spłaszczyć. Bo to wciąż towar, dobrodziejstwo inwentarza. A ma nie odstawać.
Fakt, że tu na forum jest ochotnicza komisja rachmistrzów, którzy nieustannie liczą jeden wrzód na tyłku Bobrychprogramów.
Witam. Mam żal do strony dobeprogramy bo Wasz menadżer zainstalował mi wirusa na komputerze. Specjalnie założyłam tutaj konto po to aby opisać sytuację. Szkodliwego oprogramowania było sporo. Usunełam je za pomocą ccleaner oraz malwarebytes ale coś na komputerze jeszcze jest. Przekierowuje mi raz na jakiś czas na strony reklamowe. Nie jestem w stanie tego znaleźć a utrudnia mi to korzystanie z komputera.
W sieci jest wiele tematów, na których jest opisane aby nie korzystać z Waszej strony bo instalujecie poprzez menadżer oprogramowanie szpiegujące. Żałuję ,że tego nie przeczytałam wcześniej ( był nawet wykop z ponad 1600 plusami). Czemu to robicie?
Tekst z poprzedniego tematu, który został zamknięty.
Odpowiadając na tamte wypowiedzi jestem zdania,ze nie. Nie powinno być żadnych programów, które powinny być instalowane przez ten menadżer. Ja sobie jeszcze to mogę odinstalować ale jeśli na przykład jakaś starsza pani będzie sobie chciała zainstalować program do pitów? I nie zwróci na to uwagi przy instalacji?
Co jej pozostaje? Płacenie za informatyka, który usunie zainstalowany przez menadżer stuff.
Dodam, że jeden program nie jest odinstalowany ani przez adwcleaner. Malbarebytes. Nadal raz na jakiś czas przekierunkowuje mi strony na jakieś g… ( alibaba i inne). I co mam teraz robić? System przeinstalować?
@natalia3456-użyj ten program:
http://www.dobreprogramy.pl/Farbar-Recovery-Scan-Tool,Program,Windows,46164.html
logi wrzuć/w odpowiednim dziale!/ i czekaj na analizę.
Tu wylewanie żali nie da kompletnie nic, administracja dawno pokazała gdzie ma swoje"mięsko".
@Do administracji-w zasadzie przestałem dawno liczyć na Waszą reakcję, ale ten post sprowokował mnie do zapytania:
Co musi się stać abyście zmienili tą chorą sytuację?. Czy naprawdę czekacie aż my Wam pokażemy gdzie Was mamy?.
Dla jasności-jest to miejsce, gdzie słońce zagląda tylko naturystom.
natalia3456:
Nie ma tak, żeby nie było możliwości pobierania na DP - bez asystenta. Weź to inaczej - trzeba się nauczyć, co można kliknąć podczas pobierania i instalowania programów w necie. Przykładowo, każdy pobiera wtyczki adobe i te na stronach adobe mają promocje do odznaczenia, aby nie pobrała się z wtyczką. Wszyscy muszą unikać niechcianych programów. DP daje jeszcze jakiś wybór, ale są strony, które nie dadzą wyboru.
Ja zawsze wybieram programy z linków bezpośrednich, bo oferują czyste programy, - ta przykładowa wtyczka adobe jest pozbawiona nawet promocji adobe.
Podziwiam* Cię, że klikałaś dalej i załapałaś się na sponsorowanego szkodnika. Jedyne, co można doradzić, to założenie tematu w dziale bezpieczeństwo i dołączenie linków do logów FRST. Tu nie ma płacenia za pomoc informatyka.
Co do asystenta pobierania, to jest to tylko jeden z kilku dystrybutorów na stacji paliwowej siano, dla tych, co tankują zyski. Dopóki są reklamy na forum, to też funkcjonuje charytatywne forum - a tu nikt nie ma niczego do gadania w zakresie, żeby się liczył głos. Nie mamy tu wpływu nawet jako licząca się opinia społeczna na to, żeby był, czy wybył agent. Już trzeci rok - tysiące wpisów nie przyczyniły się do tego, żeby z portalu znikł asystent. Ale Twoja cegiełka została dodana. Kiedyś będą spadać…