Nic dodać nic ująć. Brawo
Ja bym tego tak nie ujął. To inna forma, której nie nazwę. Jeśli przejechałem się na agencie, który zainstalował mi virus pack Operę jako dodatek sponsorowany, to ktoś się musiał napracować, żeby nadpisać instalator Opery, potem to zapodał do dystrybucji. Oczywiście, że producent Opery nie zlecił uszkodzenia aplikacji i nie płacił za promowanie, tylko płaci renomowany klub hakerów.
To Nasi nie wiedzieli o źródłowym przekręcie? Tacy naiwni?
Dostawcy wirusów i malware opanowali rynek i dystrybucja jest autoryzowana.
Mam to samo przy próbie pobrania wielu gier z tego portalu. Jeśli tak dalej będą czynić skończą, jak www.spolszczenia.pl
Było miliard razy o tym wspominane. To jest efekt pracy konkurencji która zgłosiła DP do google. A jeżeli wy nie umiecie czytać i nie macie na tyle rozsądku żeby pominąć ten głupi monit to już wasz problem.
@MacGregor, oczywiście można się zgodzić, to co wyraziłeś. I kto jest w temacie, kumaty, albo wystarczy zapoznać się, nie aż tak wstecz, żeby nie pisać o czymś co jest wytłumaczone. Ale zapomniałeś o czymś i jakie to ma znaczenie. Mianowicie, do czasu przed tym, co spotkało Bogdana, można się zgodzić raczej w 100 %, z Twoim tłumaczeniem. Ale od momentu przygody Bogdana, tłumaczona sytuacja już nie jest taka oczywista. Mianowicie po cichu manipulacja instalek w asystencie, jak i po cichu odkręcenie. Nie wiemy czy to odkręcenie, miało odzwierciedlenie, na opis Bogdana i opinie userów o przekroczeniu pewnych zasad. Czy odkręcenie było zbiegiem okoliczności z przygodą Bogdana i opiniami, tego nie wiemy. Ale i tak w obu przypadkach, ciche manipulacje w jedną i drugą stronę, zmieniają postać sprawy. I nawet można rzec, że portal dostosował się do tych komunikatów. To nic, że może teraz zaprzestali cichych praktyk. Ale to przemilczenie do tej przygody, pokazało że są zdolni do różnych chwytów. I brak starań jeszcze z czasów przed przygodą Bogdana, żeby te komunikaty nie pojawiały się, a teraz tym bardziej po przygodzie , będzie trudniejsze do zdjęcia komunikatu pomimo że może ściągany plik(i) są czyste. Ile czasu upłynie aby komunikat nie pojawiał się, czy tak bezpodstawnie jest on wyświetlany, po tej przygodzie. I jakie zabiegi starania musi podjąć portal aby zdjąć, tego nie wiemy. Jak wiadomo, ciężko jest odzyskać utraconą dobrą opinię.
Ten komunikat nie zniknie dopóki AP będzie pobierany z tych samych serwerów do których prowadzą linki bezpośrednie i o ile mi wiadomo nic nie zostało odkręcone. Sama uruchomienie AP i odznaczenie wszystkiego grozi zainfekowaniem systemu. O zgodzie na zainstalowanie jakiegoś dodatku nawet nie wspominając.
Podsumowując: Nic się nie zmieniło i się nie zmieni póki firma wychodzi na plus a że nikomu nie chce się iść z tym do sądu to zostaje nam tylko słuchanie na forum płaczu i krzyków ludzi którym niestety brakuje zdrowego rozsądku i podstawowej wiedzy z poruszania się po internecie.
MacGregor - naprawdę wierzysz że sąd cokolwiek zmieni? Chyba że pozew zbiorowy - to może przy dobrej argumentacji. Komu by się jednak chciało marnować czas i pieniądze na to bez pewności że wygra?
Nie zagłębiałem się w zapisy regulaminów przy AP itd. ale instalowanie oprogramowania bez wiedzy użytkownika jest łamaniem prawa i żadne pieniądze tego nie podważą. No i chyba złożenie pozwu nie wymaga opłaty?
Jak Cię proszę młody człowieku daruj Sobie dywagacje i zgadywanki na płaszczyźnie prawnej odnośnie funkcjonowania oraz przyczyn wynikowo - skutkowych stosowania nieszczęsnego “AP” w przełożeniu na tryb cywilno-skargowy, w połączeniu z aspektem odszkodowawczym oraz roszczeniowym…przedmiotowe zagadnienie elementarnie z definicji Cię przerasta…i jeszcze dłuuuuuugo będzie, jak nie zawsze…
Na “tu i teraz” po prostu nie korzystaj z "Asystenta"…i wszyscy będziemy żyć długo i szczęśliwie…
Albo to dobreprogramy, albo kawał z brodą. Nazwa wymaga reset inteligence.
Które programy są dobre, to wiadomo, świadków nie trzeba.
Ciekawe jest połączenie informacji o ciasteczkach z jednoczesnym akceptowaniem agenta.
Nie miej żalu na portalu… Czy wiesz, że używamy cookies (ciasteczek)? Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianach ustawień.
Dalej ta dyskusja się toczy. I o czym? W sumie o niczym. Powtarzanie w kółko tego, co wszyscy już wiedzą. A czy coś się zmieniło? Cokolwiek? Ociupinkę? Nic.
A co ja mówiłem zaraz po newsie nt kupna dp przez o2? Kto wtedy mnie wyśmiewał?
Może zamiast bezsensownie krytykować nawiązałbyś normalną i sensowną dyskusje. Jedyne co zaprezentowałeś to sporą dawkę chamstwa…
Nie, nie młody człowieku…“dawka” odbioru tak prosto przekazanej treści również wyraźnie Cię przerosła…
Ktoś Cię musiał uświadomić oraz “wybić z główki” fantazyjne mrzonki na kanwie aspektu prawnego, cywilno-rozczeniowego wprost wynikającego skutkowo z użycia nieszczęsnego “AP”…oraz przypadkowego “kupienia” takiej treści przez kogoś równie naiwnego…czujesz już teraz ten niuans, czy jeszcze nie bardzo…
Puentując po raz ostatni…“Asystenta” absolutnie nie używasz…myjesz dłonie przed każdym posiłkiem…i tego się trzymaj…
Były już na forum przykłady i dowody na to że tak nie jest. Więc proszę, skończ swój niezrozumiały i nic nie wnoszący bełkot oraz uwagi względem mojej osoby.
Koledzy:
@Madafaker i McGregor-proponuję dwa głębokie wdechy, wypalenie fajki pokoju, i zakopanie topora wojennego.
Jeszcze tylko tego brakuje, aby z powodu AP, ludzie sobie do gardeł skakali!.
Niech Cię nie nawiedza…
Nikt tutaj, do niczego Sobie nie skacze… ot z mojej strony było kilka prostych zdań, idących w kierunku zahamowania zauważalnego trendu “przerostu formy nad treścią”…taki luźny, zdystansowany element “koedukacyjny”…mający umocowanie w słusznym założeniu…“iż nie będę żył wiecznie”…
Ale wystarczy, wystarczy…“diabeł” tkwi w innym miejscu…
Jeden wie za dużo, drugi wie za mało. Spięcia ładują akumulatory.
Można bez agenta dla niezalogowanych? Można i nikt nie ciąga za krzaki, czy do sądu
Blokuje się odpowiednio odnośnik do agenta i przycisk pobieranie w ublocku (moje filtry) i ociera się łezki niezadowolonym. Jak w ruskim banku. Nie powąchać agenta i nie pobierać aplikacji z DP, gdy się jest zalogowanym, a linków bezpośrednich brak.
A na co mi te piórka? Przypadek się nie zdarzy, a gdzie indziej gierek jak na screenie jest full, bez omasty i okrasy sponsorowanych szkodników.
Dla czytaczy a nawet krzykaczy - portal dobreprogramy jak znalazł…
Komu, komu filtry na PW?