Tyle co wszystkie inne w tym temacie
IHMO, temat nie może zaginąć ani być nadużywany przez niektórych. Dyskutujmy ale z umiarem.
Hej,
A możesz podać przykłady takich manipulacji? Bo trochę mi to wygląda na wyrzucanie innych do jednego worka. Déjà vu?
Fajnie, że to napisałeś. Niektórych po prostu czasami ponosi… Ja dodam od siebie tylko prośbę o nieco kultury w wątku - niekoniecznie w postaci grafik czy zaproszeń do teatru.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Heja Dimatheus
przykłady manipulacji? aby nie szukać daleko - temat http://forum.dobreprogramy.pl/aferka-z-asystentem-pobierania-t443434/ posty niejakiego Docenta. Ja wiem, według niego (i większości stojących po stronie redakcji) w w/w temacie Docent stosuje tzw. socjotechnikę, która polega na manipulowaniu ludźmi.
Hej,
Bardziej chodzi mi o przykłady manipulacji ze strony modratorów, bo wrzuciłeś nas razem do worka z redakcją.
Pozdrawiam,
Dimatheus
tak owszem ponieważ większość modów stoi po stronie redakcji…
Nie napisałem czegoś w stylu mod X czy Y manipuluje, pisałem ogólnie
A skąd takie wnioski? Możesz wyjaśnić jak do tego doszedłeś?
Hej,
eranet , też mnie zastanawia, skąd taki wniosek. Moderatorzy nie są ani częścią redakcji, ani jej pracownikami. Czemu więc w wyborze tego, z kim trzymać, mielibyśmy być w jakiś sposób ograniczeni?
PS. Czasami mam wrażenie, że temu wątek powinien mieć w tytule coś z worka.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Ano stąd takie wnioski, że uważnie śledzę ten temat oraz wypowiedzi większości moderatorów w nich, i doszedłem do takowego wniosku…
Im większe próby manipulacji ze strony usera eranet tym bardziej powinniśmy to piętnować … Dla mnie to nie brzmi zbyt ogólnie …
Panowie nie ma co się kłócić, wszyscy wiemy, że asystent zaśmiecania to niedopuszczalne zło. Wcale nie pomaga początkującym użytkownikom komputerów / internetu, a tylko instaluje syf, zaśmieca komputer i stwarza niepotrzebne problemy.
@up: to nie ja pierwszy zaatakowałem Pangrysa; ja tylko odpowiadam na jego złośliwe zaczepki oraz insynuacje (że niby ja konfabuluje …)
Modów w tym wątku wypowiedziało się pięciu, jeden zwrócił uwagę na to, że istnieje podobny wątek, nie wypowiadał się na temat AP, jeden starał się wykazać, że winni są głównie “klikacze”, może wyszło niefortunnie ale nie sądzę aby był zwolennikiem AP, nie mnie w to wnikać, trzech wypowiedziało się zdecydowanie negatywnie o AP, dlatego proszę nie konfabulować na temat tego, że “większość Modków” broni AP… Bo to zwykła potwarz jest…
nikt tu nie konfabuluje (a już na pewno nie ja) i nie mam zamiaru czytać o sobie że ja konfabuluje (odnoszę się do słów Pangrysa)
Natomiast Ty semtex, napisałeś to w sposób który nie obraża.
Co do winy ‘klikaczy’ - nie zgadzam się z tym, uważam że to jest właśnie ta próba zwalenia na kogoś (spoza redakcji) winy. I właśnie o takie coś mi chodzi. I dlatego piszę iż “modzi”, bo kto inny jak nie moderatorzy mają bronić redakcji? w końcu zwykła przyzwoitość nakazuje nie obsmarowywać swoich guru i fałszować ich prawdziwy wizerunek…świetna postawa nie ma co.
Efekt? Odwrotny niż zamierzony. Im bardziej kryjecie redakcję tym większy szum… i słusznie.
Cześć,
Miałem siedzieć cicho i się nie wtrącać w dyskusję, ale:
Redakcja niech broni się sama, my nie jesteśmy jej adwokatami. Nikt nam nie każe mówić tego, a zabraniać mówienia tego. Nie byliśmy i nie jesteśmy częścią redakcji, więc proszę uprzejmie nie wrzucać nas do jednego worka.
eranet a teraz poproszę o konkretne przykłady (poza tym jednym, który jest w mniejszości), gdzie moderatorzy bronią redakcji i asystenta. W przypadku ich braku będę zmuszony wstawić Ci ostrzeżenie za obrażanie użytkowników forum. Poproszę o przykłady dla WIĘKSZOŚCI moderatorów. Jeżeli wypowiadało się 5 moderatorów, pokaż 3 którzy poparli asystenta.
Edit:
żeby było jasne - chodzi o asystenta w formie w jakiej występuje w tej chwili.
i o coś takiego mi chodziło… prosto i na temat
słucham? że niby ja obrażam? a spójrz na posty Pangrysa (te które są odpowiedziami na moje) oraz przyjmij do wiadomości że to nie ja tu obrażam, ja reaguje na to jak ktoś Pangrys mnie obraża. To on zaczął, a ja nie pozwolę się obrażać. Gdyby on nie wtrącił swoich uszczypliwości pod moim adresem, ta rozmowa by przebiegła zupełnie inaczej. Tak btw. jakim prawem on na mnie naskoczył a teraz ja mam być ten zły którego się karze za obronę?
Nie - nie dostaniesz ode mnie żadnych przykładów na nic - tak samo jak ja mogę Ci je wskazać, tak samo Ty możesz się trochę potrudzić i je poszukać…
W kilku miejscach stwierdziłeś że WIĘKSZOŚĆ moderatorów broni redakcji i asystenta. Pangrysa w to nie mieszaj. Drugi raz poproszę o konkrety. Jesteś co do tego tak mocno przekonany, że nie wątpię że je znajdziesz. Myślę że 3 godziny Ci na to wystarczą.
Czas start.
Panowie spokojnie, bez emocji
Po CZ zobaczymy jak się sprawy mają. Wiem że to nie jest koncert życzeń ;),ale do uczestkiwów CZ jest prośba, jeżeli nic się nie ruszy do tego czasu, oto aby nakłonili redakcję aby tu na forum przedstawili swoje stanowisko na ten temat i na temat przyszłości (forum ), i o to aby konkretnie zrobił to Krogulec.
Super, argumentacja przeciętnego przedszkolaka …