Widocznie Dżesika lubi takie klimaty
Wierzycie w Dzesike? Przecież w tamtym czasie Tomek rzucał różne głodne kawałki żeby tylko uspokoić klimat
Hej #redakcja !
Dawno was na forum nie widziałem, a przypomnę że mamy kontaktowych:
@Kristov_pl @gtxxor @Cebula @Radek68 @więcejgrzechówniepamiętam-przezrotacjępłaskiejziemi
Od jakiegoś czasu panuje u nas fala zachorowań Spammer-19 i co chwila pojawia się m.in post Anonima “Dzieczyny” o treści:
Szukasz dziewczyny albo Kochanki?
Sprawdź na SEKRET . ONLINE
Czy mamy - jako społeczność - przez to rozumieć że projekt AI Dżesika ma urlop macierzyński, czy może DP całkowicie zrezygnowało z filtrowania treści komentarzy? Zaczęło mnie już nużyć ciągłe zgłaszanie postów do moderacji i wypiepszanie takowych komentarzy pod naszą publicystyką a Wy usilnie wymagacie by Anonim miał u nas - na portalu - większe prawa niż sam zalogowany użytkownik.
Napiszcie więc może jak poratujecie choćby nas - publicystów blogowych. Nie ukrywam że byłbym skłonny otrzymać blokadę wpisów anonimów lub choćby ich możliwą moderację, jeszcze przez opublikowaniem - czy opublikować czy nie, gdyż na tę chwilę mierzymy się z zatrzęsieniem debila o ksywce “Dziewczyny”.
Jeżeli natomiast macie z tym większy problem, to może warto pokazywać ich IP lub inne pierdoły, by dziada namierzyć, ew. zablokować zdalnie? Problem jest nie od dziś, wielokrotnie poruszany w tym i innym wątku. Może dla was to pryszcz, ale dla nas twórców-odbiorców to zmora.
Fajnie jakbyście odpowiedzieli jakie jest wasze stanowisko w tej sprawie - już pomijam zaległe sprawy jak zapewnianie nas o nowym edytorze do blogowania bo to była ściema by nas czymś zająć i niepotrzebnie napalić że coś robicie w tej sprawie - dobrze by było podjąć jakieś rzetelne stanowisko i wynaleźć rozwiązanie.
No i teraz czekamy - czy napisałem do ściany, czy powiadomienia rzeczywiście dochodzą wyżej ;/
Coś czuję, że to będzie portal WP skoro nie banują tych komentarzy… a zrobić taką blokadę to 2 min “pracy”.
Niestety pozostaje tylko jedno: głosowanie “portfelem”. Nie było mnie na DP od kilku tygodni i nie zamierzam więcej tam wchodzić. Rozumiem, że nie każdy może sobie na to pozwolić (tak, wiem - bloger), ale nie widzę innego wyjścia z tej sytuacji. Skoro DP nie chce “zalogowanej” społeczności wśród komentujących, a liczy jedynie na “masę” anonimów i kliknięcia, to ja nie widzę tam miejsca dla siebie.
Aplikuj do WP. Wezmą Ciebie z pocałowaniem ręki. Jeśli naprawdę potrafisz takie problemy rozwiązywać w 2 min
Wystarczy przywrócić stare zasady moderacji komentarzy
W korpo wszystko jest tak proste, jedynie z punktu widzenia prezesa zarządu
Taki stary chłop nie potrafi jajecznicy na grzybkach usmażyć?
Właśnie wróciłem z lasu i na kolację zamierzam - żeby nie było na cito…
Do jajka lepsze kurki (pieprznik jadalny) No i nie na kolację, tylko na śniadanie, bo to dosyć że ciężkostrawne to jeszcze smażone na tłuszczu
Ty mnie młody nie uświadamiaj. Lepszy rydz niż nic. Były maślaki. Kurek nie było.
Ja od 2010 roku nie używam tłuszczu. Piekę i smażę w olejach. Oczywiście by to robić i by było to zdrowe trzeba zasięgnąć minimalnej wiedzy i zapoznać się z właściwościami poszczególnych olei (np temperaturą dymienia od której zależy to jaki olej jest lepszy do pieczenia jaki do smażenia i w jakich temperaturach). Początkowo jeżeli cały czas używało się tłuszczu trzeba przyzwyczaić się do innego smaku pieczonych i smażonych potraw ale przychodzi to bardzo łatwo.
A czym jest olej, jak nie tłuszczem?
no tak, ale roślinnym - to taki właściwie substytut tłuszczu. Bo w pełnym rozumieniu definicji tłuszcz jest pochodzenia zwierzęcego.
Co robią borowiki w lesie…
Polecam lekturę
Więc widać, że nie czytałeś tego co tam jest napisane. Zapoznaj się z podziałem bo olej roślinny nie jest równoznaczny z tłuszczem zwierzęcym. Ma zupełnie inne właściwości i inaczej zachowuje się w przypadku podgrzewania go ze względu na inną temperaturę dymienia.
To może teraz wojenka:
cukry =/= węglowodany