Jest to oczywiście inny związek, ale oba są tłuszczami
No ale chłopaki… Odnieście się do tego co zaznaczyłem w prostokątnej, czerwonej ramce!
Pisałem o tym kilka godzin temu na czacie
Nie bawimy się tu w akademickie wywody tylko używamy potocznego języka w potocznym rozumieniu a tu podział jest jasny:
tłuszcze - zwierzęce
oleje - roślinne.
Tak potocznie w uproszczeniu dzieli się tłuszcze. Dlatego tłuszcze z roślin nazywa się na opakowaniach olejami a nie tłuszczami.
Widziałeś kiedyś w sklepie butelkę oleju roślinnego z napisem “tłuszcz”?
Nie ma czegoś takiego jak “tłuszcz rzepakowy” albo “tłuszcz słonecznikowy” czy “tłuszcz z oliwek”
Wszystko to oleje.
Piszesz o nazwach handlowych, a nie o grupie związków Wystarczy, że przyznasz się do gafy, zamiast brnąć w to dalej
Ej chłopaki, dziwna sprawa.
Wszedłem w temat mówiący o spamie w komentarzach, a tu rozmowa o tłuszczach.
A tak na poważnie to może nie w tym temacie będziecie sobie o kulinariach rozmawiać?
A w czym ci to przeszkadza? Temat istnieje od ponad półtora roku i nie odezwał się od tego czasu tutaj nikt z redakcji. Myślisz, że rozmowa o tłuszczach i grzybkach coś zmieni?
Może zniechęcić?
No np. w tym, że temat można przestać brać na poważnie, nawet jak nie za bardzo jest odzew od redakcji?
Ktoś, kto bierze go poważnie jest naiwniakiem To jest zwykła narzekalnia ale ok. Zmieniam temat.
(improwizuję): Już prawdziwych BORowików nie ma. Pozostała tylko SOPlica…
W antyspamie dać regułę sekrety.online*, w czym problem?
były panie online
, teraz sekrety
, za raz wezmą maks online
, bo niby wolne.
sekrety. online
a później będą kolejne mutacje typu…
sexrety.online
trzeba by zablokować wszystkie www. i wszystkie rozszerzenia, przy czym online można rozbić na on line i dalej…
Obowiązkowa rejestracja z koniecznością weryfikacji via SMS i po spamerach…
… oraz po kliknięciach, gunwoburzach i odsłonach.
Mam wrażenie że oni specjalnie na to przyzwalają bo sami mają z tego korzyść, pomyśl…
Każdy normalna strona już dawno by zrobiła z tym porządek… ale nie DP lubi pod siebie sr.ać.
Ostatnio jakieś anonimy kolejne śmieciowe posty na bloga na głównej piszą… nawet avatara nie raczy ustawić… o samej żałosnej treści nie wspomnę.
I to mówi ktoś, kto nie podaje domowego adresu do wysyłki zamówionych przez net rzeczy, bo mu adres ukradno??? Ale nr telefonu to już OK, bo z DP wycieków nie będzie?
No z tym SMS potwierdzeniem to przesada ale sama rejestracja już możę sporo ograniczyć.
Ofc troli z oficjalnymi kontami też nie brakuje…
O portalu dobreprogramy napisano już wiele, a to że źle się dzieje w komentarzach, to po prostu widać.
Każdy z dłużej tu obecnych wie, jak było kiedyś, jak portal powstał, jakie miał lata świetności i jak został sprzedany. Portal oczywiście nadal istnieje, powstają nowe artykuły, ale ludzie są już inni. I portal też.
Pamiętacie taki portal Jama Mastaha (infojama.pl
)? Było też całkiem fajne forum jamy, a teraz już nie ma ani jednego, ani drugiego.
Dla przypomnienia wrzucę tu dwa zrzuty ekranu z tamtych czasów:
A na koniec tylko napiszę, że tak Jama Mastaha, jak i tamto forum, to było dzieło Tomka Bryji, czyli znanego nam tomekb z dobrychprogramów, który obecnie nie jest już CEO DP, a “dyrektorem zarządzającym obszarów SG WP, Social Media i Technologie” w Wirtualnej Polsce.
Czy DP podzielą los “Jamy”? Nie wiem, mam nadzieję, że nie, ale różnie to bywa…
Ale stron sensownych nie brakuje jest PClab ,PurePC, komputerswiat, geekweek i wiele innych,
Dobrepgroamy nie są take wspaniałei unikatowe, wystarczy porównać newsy ze strony głównej i mentalność ludzi na forach względem DP a innych to DP stoi na najniższym poziome a nawet poniżej,