Jutro kupuję nowy komputer i nie wiem który z tych procesorów wybrać :? 3000 podobno kreci się idealnie nawet do 2900 MHz. Ale przecież 3500 też powinien się tak kręcić. Czy jest ktoś na forum kto ma któryś z tych procków? Jeśli tak to jak się kręcą? Przed chwilą gadałem z gościem który ma 3500 i DFI Infinity (też ją kupuje) i maxymalnie wyciągął 2600MHz.
Może lepiej wziąść 3000 zaoszczędzić 40zł poczekać i dokupić do niego Arctic Cooling Freezer 64 Pro i podkręcic do 3800?
P.S. Dodam, że w zestawi będą pamięci OCZ Platinum 2x512 800MHz
Hmm… Ja wybrałbym jednak wersję 2. Czyli Athlon 64 AM2 3000 + Arctic Cooling Freezer 64 Pro. Athlonki słyną z tego, że mają dosyć duże możliwości podkręcania, bez znacznego wzrostu temperatury. A jesli dokupisz jeszcze wentylatorek wymieniony wyżej… efekty gwarantowane Powodzenia. :mrgreen:
Aha czyli podepnę Radka do Mojej DFI?! ■■■■■■■ teraz juz nie wiem co wybrać Galaxy po podkreceniu dorównuje radkowi, niekiedy nawet przewyższa. A radek ma zerowe mozliwości O/C. No i gry w większości GF jest lepszy.
Złączono Posty: 17.01.2007 (Sro) 0:11
To jakie pamieci byś polecił? proszę o konkretny link.
Jak są oparte o ten sam rdzeń, i są z tego samego tygodnia itp. to powinny się podkręcić podobnie. Oczywiście pamiętamy, że każdy egzemplarz kręci się podobnie.
jeżeli będziesz miał na 3500+ BOXowe chłodzenie to ‘dobrego’ rezultatu się nie spodziewaj… pod podniesieniu napięcia temperatura rdzenia będzie niewspółmiernie rosła do 3000+ z Arctic Cooling Freezer 64 Pro.
Proc Ci sie zagrzeje i koniec o/c a na dobrym chłodzeniu pociągniesz 3000+ dalej - takie jest moje zdanie.
Pamietaj że BOXik to niezbyt duży radiator + mały i szybki wiatraczek (dosyć głośny) a AC 64 to inna bajka… :lol:
To jakby porównywać Fiata 126p do Poloneza Caro 1,6i
Miałem podobny dylemat jak brałem kompa dla brata:
3800+ albo 3000+ i freezer
wziąłem bramke nr 2
Podczas normalnej pracy freezer jest cichutki jak odpala się CoD2 to pracuje na wysokich obrotach i jest ‘dość’ głośny - jednak nie ma to absolutnie wtedy żadnego znaczenia gdyż: odgłosy walki zagłuszaja go ogromnie