Witam! Już jutro zamawiam części do nowego komputera, ale nadal zastanawiam się który z tych procesorów będzie lepszy do gier?
Wiem, że wcześniej był identyczny temat, ale nie uzyskałem interesujących mnie informacji.
Witam! Już jutro zamawiam części do nowego komputera, ale nadal zastanawiam się który z tych procesorów będzie lepszy do gier?
Wiem, że wcześniej był identyczny temat, ale nie uzyskałem interesujących mnie informacji.
Weź Phenoma.
http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
AMD Athlon X4 640 3,741
AMD Phenom II X4 955 3,953
Phenom nie w wersji BE.
Bierz Phenom’a
Bierz Phenoma tak jak radzą koledzy wyżej. Nie dość, że Phenom jest wydajniejszy to dodatkowo ma odblokowany mnożnik dzięki któremu łatwo podkręcisz procesor.
Ok. Mam jeszcze 2 pytania
1)Czy jeżeli kupie phenom II X@ 955 be to mogę odblokować 4 rdzenie?
2)Jeżeli kupie tego x4 to mogę odblokować 6 rdzeń?
sama nazwa mówi, że już ma 4 rdzenie konstrukcyjnie
jw.
Jeśli miałeś na myśli X2 555 to jest szansa, że odblokujesz 4 rdzenie ale nie w każdym procesorze są one stabilne.
Ok. Już wszystko rozumiem. Wielkie dzięki za odpowiedzi.
Głupie pytanie. Pewnie, że Phenom lepszy.
Phenom BE 955= pamięć L3= większa wydajność
Obojętnie jaki Atlhon= brak pamięci L3= mała wydajnośc
proste? :d
Proste jak posuwanie jeża przez lejek.
To ze ma pamiec L3, nie znaczy ze odczujesz ta wydajnosc w praktyce, fakt ze procki sa tanie - jak skladalem kompa to ten phenom ponad 700 zl kosztowal wiec warto doplacic.
Atlhon= brak pamięci L3= mała wydajnośc
wcale nie tak mała, do większości zastosowań starcza,aż nadto.
ale jeśli chodzi o jakość/cena Phenom955BE jest super
Wiadomo że jak ma się słabszy sprzęt to taki Athlon wystarczy w 100% do jakichś tam małych prac.
A jeżeli chcesz mieć dobrą wydajność to inwestuj w dobre podzespoły, w tym wypadku pamięć L3