Witam! Mam taki problem. Gdy gram (czasem nawet jak sobie przegladam strony) pokazuje mi się blad o nastepujacej tresci: “Funkcja VPU Recovery zresotowała akcelerator graficzny, poniewaz przestal reagowac na polecenia akceleratora graficznego”.
VPU Recover umożliwia zresetowanie za pośrednictwem sterownika ekranowego ATI akceleratora graficznego , gdy przestaje on odpowiadać na polecenie sterownika. Użycie VPU Recover umożliwi w większości przypadków zresetowanie akceleratora bez konieczności ponownego uruchamiania komputera.
W momencie wyłączenia VPU Recover i zawiechy akceleratora komp się jedynie może zawiesić nic poza tym.
Spróbuj zainstalować jeszcze jakieś starsze stery jak masz do karty, w zakładce SMARTGART spróbuj też wyłączyć szybki zapis.
Znam ten problem dosc dobrze, nawet pisałem z tym do ati ale wiele mi nie pomogli… Ale rozwiązałem w końcu ten problem, pierwsza rzecz to wyciągnij kartę graficzną i dobrze przeczyśc radiatory, bo to często z powodu przegrzania się dzieje. Druga sprawa, jak to nie pomoże, użyj programu ATI Tray Tool, i obniż sobie częstotliwości na karcie graficznej, różnica prędkości jest właściwie niezauważalna, a karta się mniej grzeje. Jak coś jeszcze znajdziesz, to daj znac