Witam,
Mam dosyć starego już lapka Asus F5SL, Win XP SP3 , z kartą graficzną ATI Mobility Radeon HD 3400 Series (dokładnie HD 3470) . Dzisiaj pobrałem program do automatycznego wykrywania i pobierania nowych wersji sterowników i okazało się ze do mojej karty jest dużo nowszy sterownik niż posiadam, wiec go pobrałem i zainstalowałem.
Stare sterowniki były w wersji 8.4 a nowe dokładnie 8.970, różnica spora, jeden z 2008 roku drugi z 2012.
Do tej pory nie miałem problemów z Catalyst Control Center( dalej CCC) , ale po aktualizacji sterowników CCC w ogóle się nie uruchamia a przydałoby sie mieć dostęp do wszystkich ustawień karty. Troche poszperałem i znalazłem CCC w wersji 11.12 z 2011 roku , niestety po zainstalowaniu również nie działa.
Dodam, że usnuąłem wszystko związane z ATI/AMD programem DriverCleaner Pro i dopiero potem instalowałem w takiej kolejności: Sterowniki w wersji 8.970, ATI CCC 11.12.
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że wchodząc na stronę producenta karty AMD i po wyszukaniu sterowników dokładnie do tej serii kart wyskakuje mi strona z linkami do strony producenta mojego laptopa z której powinienem pobrać nanjowsze stery. Ale oczywiście najnowszy sterownik do mojego lapka na stronie Asusa jest z 2008 roku.
Jakimś cudem na stronie AMD nie można go znaleźć, ale byle jaki program do pobierania aktualnych sterowników znalazł go automatycznie.
Podsumowując: czy posiada ktoś link do wersji CCC razem ze najowszymi sterownikami do mojej karty, ablo czy da sie jakoś uruchomić ten ATI CCC z nowymi sterownikami.
To wszystko, z góry dziękuje za pomoc.
Edit:
Bawiłem się jeszcze CCC 11.12 i w trakcie instalacji sa 2 rzeczy zaznaczone do zaistalowania jedno to Microsoft Redistributable, ale to miałem już wcześniej i drugie to Amd Catalyst Install Manager i oprócz tego nie ma nic związanego z CCC. Co jest grane ?