ATI Mobility Radeon HD 5165 sterowniki


(Levy49) #1

Witam. Potrzebuję sterowniki jak w temacie. Szukam już parę dni i nic. Jak coś znajdę to albo okazuje się, że są do innej karty albo są stare.  Obecnie mam wersję 8.653 pobraną ze strony supportu TOSHIBA. Sprzęt: TOSHIBA  satellite l505-138, Win 7 64 bit. Pomóżcie :) 


(system) #2

A te ze strony AMD nie pasują ?

 

http://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Windows%207%20-%2064


(tosiekbu) #3

Witam,

 

Sprawdż sterowniki ze strony producenta.

 

http://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/display-20100121090056.zip

 

Podrawiam.


(Levy49) #4

Niestety nie. “Podczas instalacji wystąpiły problemy.”

Właśnie takie posiadam obecnie. Tylko, że one są z 2010 roku  :?


(system) #5

 

Błędy typu ? A odinstalowałeś stare ? Microsoft .NET Framework 4.5 zainstalowany ? Windows oryginalny ?


(system) #6

I lepiej je zostaw w spokoju, jak nie chcesz mieć dalszych problemów.


(Levy49) #7

Stare odinstalowane, framework 4.5 zainstalowany, win oryginał. Podczas instalacji pojawia się okienko “Instalacja aplikacji: błąd instalacji pakietu!” Po kliknięciu OK Pojawia się komunikat Podczas instalacji wystąpiły błędy i jest tylko opcja zakończ

Dalszych problemów? tzn?


(system) #8

Takie namieszanie w konfiguracji sterowników, że karta zmniejszy sprawność (FPS) i będziesz zmuszony do reinstalki systemu z zastosowaniem i tak sterowników firmowych Toshiby. Już jesteś krok od tego!


(system) #9

 

Kiedyś na próbę siłowo zainstalowałem stery od innej grafiki, a taki mały teścik. Po tym nie dawało się zainstalować właściwych. Mimo odinstalowania.

 

Pomogło http://www.ngohq.com/?page=Files&go=giveme&dwn_id=1726

 

A procedura była taka, odinstalować stare stery, pokazować katalogi z wpisami AMD, ATI

odpalić AMD Clean Uninstall Utility​​ 1.4.0.0. - Uwaga program robi wipe wszystkich sterow od AMD, tych do chipsetu też !

 

Po takim czymś w wykazie urządzeń grafika pokazywala się jako VGA, instalacja prawidłowych sterów wtedy poszła bez problemu.


(Levy49) #10

Zrobiłem wszystko wg Twojej instrukcji i problem jest ten sam. Po wyczyszczeniu tym programem w menedżerze urządzeń pokazuje mi radeona 4650… a przeciez ja mam 5165. Może windows sam sobie zainstalował  takie stery… nie mam pojecia. A może te sterowniki nie są właściwe. Ręce opadają