ATI Radeon HD 2600 Pro AGP- problem


(Kondzio 2008) #1

Mam problem z kartą graficzną. Tak mi się przynajmniej wydaje. Moja karta graficzna to: ATI Radeon HD 2600 Pro AGP. A mianowicie w grach jest jakaś dziwna grafika. Nie wyświetla części obrazu czasami jest gorzej czasami lepiej. Wygląda to mniej więcej tak:

http://www.hot.jpg.pl/75143

Dzieje się to tylko w grach. I pojawiło się od czasu przeinstalowania systemu. I sformatowania dysków. Jakby ktoś wiedział co z tym zrobić żeby było normalnie. Proszę o rady.


(hevet) #2

A sterowniki jakie masz zainstalowane?Jakiego producenta to karta?


(Kondzio 2008) #3

Producent: ATI Technologies Inc. a sterowniki data sterownika: 2007-09-14 i wersja sterownika: 8.420.0.0. Sterowniki zainstalowane z płytki dołączonej do karty. Samą kartę kupiłem jakiś rok temu.


(Agatonster) #4

kondzio32 ,

Poczytaj - Konkretne tematy... ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(Srebrny Wilk) #5

Wygląda na to, że masz zbyt stare, lub uszkodzone sterowniki do karty graficznej ATI.

Pobierz najnowsze, właściwe dla swojej karty ze strony producenta, odinstaluj stare, zainstaluj nowe i na koniec zainstaluj najnowszą wersję DirectX.

(Postępuj zgodnie z sugestiami kreatorów instalacji/deinstalacji).

Strona sterowników ATI (tam dokonasz wyboru):

http://ati.amd.com/support/driver.HTML

DirectX:

http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=pl


(hevet) #6

To akurat nie jest producent karty tylko producent rdzenia graficznego.Producent to np. Asus,Gigabyte itp.Ściągnij nowsze sterowniki ze strony producenta karty albo ze strony ATI.

http://ati.amd.com/support/driver.html


(Kondzio 2008) #7

Podczas instalacji nowych sterowników pojawia się coś takiego:

setup did not find a driver compatible with your current hardware or operating system. Setup will now exit.

Nie wiem ściągnąłem złe sterowniki czy coś. Bo potem się instalacja wyłącza.


(Srebrny Wilk) #8

nie aktualne.


(Kondzio 2008) #9

Te same ściągałem wcześniej. Próbowałem jeszcze raz je zassać ale znowu ten sam komunikat. Odinstalowałem stare sterowniki.


(Srebrny Wilk) #10

Podaj producenta karty oraz dokładny model.

Ew. zastosuj do pobranych sterowników porade zawartą na poniższej stronie (ja tak robię ze sterownikami dla mojgro Mobility, żeby mieć nowe sterowniki):

http://peb.pl/sprzet/327404-radeon-hd26 ... -help.html


(Kondzio 2008) #11

Jeśli to to. To tak: Sapphire hd 2600 pro ati radeon graphics.


(Srebrny Wilk) #12

Poniżej łącze do sterownika ze strony Spphire dla tego modelu (te ze strony Sapphire mają odpowiednie wpisy w plikach *.inf):

http://us.sapphiretech.com/driver/400.zip


(Kondzio 2008) #13

Możesz mi powiedzieć jak doszedłeś do tych niezawodnych. Bo mi się ten link coś otworzyć nie chce. Co ja mam tam wybrać??


(Srebrny Wilk) #14

Pobierz te ostatnie ze strony Sapphire i będzie po problemie.


(Kondzio 2008) #15

Te ze strony Sapphire. To te same co z ati. I pojawia mi się ten sam komunikat co wcześniej.


(Srebrny Wilk) #16

Dziwne, bo nawet na stronie ATI ten problem został opisany i odsyła do strony Sapphire.

Możesz więc sam wejść na stonę Sapphire USA i ściągnąć np. wersję 8.8, lub jeszcze starszą, może w wersji 8.9 zapomnieli zmodyfikować pliki *.inf.

Możesz również sam je zmodyfikować (dopisać odpowiednie wpisy wg opisu w poniższym łączu):

http://peb.pl/sprzet/327404-radeon-hd26 ... -help.html

(Ostatni POST użytkownika bloto209 ).


(Kondzio 2008) #17

Dzięki wersja 8.8 pomogła. Wszystko działa jak za dawnych czasów. Pozdro.


(Srebrny Wilk) #18

Zatem, informacja dla pozostałych szukających:

Jedyna firma, która oficjalnie umieszcza w sterownikach informacje dla HD 2600 na AGP, to Sapphire, a ostatnie sterowniki, które tę informację zaiwerają, to Catalyst 8.8 ze strony Sapphire. W wersji 8.9 chyba zapomnieli o dodaniu tej karty.

Poniżej łącze do tych sterowników dla Windows XP 32bit:

http://us.sapphiretech.com/driver/407.zip