ATI Radeon HD 3600 instalacja na ASRock AM2NF3-VSTA


(Hets) #1

hej, mam problem z którym nie mogę sobie poradzić.

 

Posiadam płytę główna ASRock AM2NF3-VSTA i kartę graficzną ATI Radeon HD 3600 (1gb) (to karta graficzna na agp)

 

Niestety nie mogę poprawnie zainstalować sterowników na Windows 7 x64.

 

Pojawia się również komunikat z błędem AMD - po instalacji steroniki ze strony producenta (szczegóły dodałem na screenach)

 

Czy ktoś ma jakiś pomysł już od dłuższego czasu się z tym męczę : /

post-267118-0-74795100-1418109285_thumb.

post-267118-0-30323800-1418109290_thumb.

post-267118-0-50741500-1418109299_thumb.


(JNJN) #2

Zrobisz porządek po sterach karty w systemie - usuń ręcznie katalog AMD na dysku jak jest, czyszczenie systemu np: Ccleanerem.

 

Uaktualnisz najpierw system do najnowszego i masz mieć wgrany najnowszy NetFramework

 

Użyjesz automatu AMD do instalacji steru:

 

http://support.amd.com/en-us/download

 

Edit:

 

A to niby najnowszy ster?

 

http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows%207%20-%2064


(Hets) #3

“Uaktualnisz najpierw system do najnowszego” - jak mam to rozumieć ? (mam złą wersje systemu?)


(DarkPeter) #4

Sprawdź te http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows%207%20-%2064


(JNJN) #5

Zrobisz aktualizacje systemu we wszystkie poprawki z Windows Update + SP1.


(Hets) #6

DarkPeter te steroniki instalowałem : / nie pomaga : /


(DarkPeter) #7

Zobacz jeszcze tym instalatorem http://www.softwarepatch.com/includes/afterdownload.php?page=drivers&id=1823&url=http://www2.ati.com/drivers/auto/amddriverdownloader.exe


(JNJN) #8

Zrób co napisałem i zobacz co powie automat.

 

Jak sobie przypominam, to max w/g mnie ster 10.2? do tej karty.

 

http://www.ngohq.com/?page=Files&go=giveme&dwn_id=1001


(Hets) #9

JNJN

 

Po instalacji tych sterów http://www.ngohq.com…eme&dwn_id=1001 (10.2)

Pojawił się taki błąd :

 

“No ATI graphics driver is installed, or the ATI dribver is not functioning properly. Please install the TI driver appropriate for your hardware”


(JNJN) #10

Uaktualniłeś system?

 

Karta na pewno sprawna?

 

Użyj starszej wersji steru niż 10.2?

 

Edit:

 

Stery do płyty głównej masz wgrane?


(DarkPeter) #11

A jaki masz procesor w tej płycie?

 

Bo jeśli AMD Phenom™ X4, to jest adnotacja na stronie producenta: http://www.asrock.com/support/note/AM2NF3-VSTA.html#Phenom


(system) #12

Proponuję spróbować te sterowniki: http://www2.ati.com/drivers/legacy/13-9-legacy_vista_win7_64_dd_ccc_whql.exe To sterowniki dla karty AGP, jednak płyta główna jest już dość stara (2006) i może nie chcieć obsługiwać systemy Win7 i wyżej, tym bardziej 64 -bitowe. Chyba tu jest przyczyna Twoich niepowodzeń z tą płytą. Będziesz musiał pogodzić się z Vistą lub XP-kiem!


(DarkPeter) #13

Dziwi mnie trochę ,że Windows nie wykrył i nie zastosował wbudowanych sterowników.

 

 http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows7/install-windows-updates