Cześć.Kupiłem ostatnio płytę główną (AsRock AM2NF3). Wszystko spokojnie złożyłem z obudową i resztą ■■■■■ół i odpaliłem wcześniej zainstalowanego Win7 86x. Zainstalowałem sterowniki od płyty głównej i zrestartowałem kompa. Wszystko sie uruchomiło ale zauważyłem że jakaś mała rozdzielczość to próbowałem zmienić ale zauważyłem że nie widzi mojej karty graficznej. W menadżerze urządzeń koło karty jest wykrzyknik i po zainstalowaniu sterów dalej to samo nawet chipset’a zaktualizowałem i nic to nie dało. Może to wina zasilacza niewiem. Prosiłbym o jak najszybszą odpowiedz. Pozdrawiam.
Najlepiej w wypadku braku sterownika wymienić zasilacz
Nie instaluje się dwóch sterów na raz i tyle. Albo wywalisz oba i zainstalujesz te właściwe, albo zrobisz sobie format
– Dodane 07.11.2012 (Śr) 14:44 –
BTW, zapomniałem dodać, że sterowniki chipsetu instaluje się przed resztą urządzeń. Sterowniki zmieniaj w awaryjnym bo w7 sobie lubi pobierać własne (w sumie nie jest to złe, ale trzeba zachować kolejność).
PS twój system wg licencji staje się nielegalny (jest on przypisany do płyty głównej). Mimo to przejdzie walidację. Ale radzę uważać jeśli masz go w firmie etc.
Mając licencję oem, po instalacji przypisuje się ona do płyty głównej komputera. Tak jest na stronie ms, tak jest w licencji, i na tym forum już parę razy było.