Mam pytanie w zwiazku co do tej karty graficznej od mojego laptopa toshiba a300. Normalnie ma ona 256 mb, a tutaj pokazuje mi takie coś;
Dlaczego? I jeszcze pytanie czy ta karta jest ‘dobra’ i w co moge sobie na niej pograć…
Reszte parametry laptopa to 4gb ramu, intel core 2 duo t5800 2.0ghz, 32 bitowa vista. Nie bede robil drugiego tematu wiec jeszcze jedno pytanie, czy mozna w laptopie podkrecic procka? i tak sam oz karta graf.
Jeśli naprawdę masz 4GB ramu to zainstaluj vistę 64-bitową, bo z 32-bitową nie używa Ci 4GB tylko 3,25GB
Ta grafika jest conajmniej kiepska, w gierki sprzed kilku lat na niej popykasz, a w nowsze to na najniższych ustawieniach jak Ci ruszą to będzie dobrze.
Gdybyś miał jakiegoś lapka z prockiem amd i płytą główną z chipsetem amd z serii 7xx to mógłbyś programem overdrive pokręcić, ale na intelu to sobie nie pokręcisz.
Tak naprawde mam 4GB ramu, ale visty 64-bit nie zainstaluje bo nie mam pieniędzy żeby ją kupić, a chce mieć orginalny system więc jak narazie odpada. Jak narazie to sprawdzałem tylko pod gta san andreas i ładnie chodzi na very high detalach, niedługo sprawdze jak będzie z nfs undercover
Nie obsługuje i to jest bardziej niż pewne To, że system pokazuje ile masz zainstalowanego ramu nie znaczy, że go wykorzystuje.
Z laptopem który fabrycznie ma 4GB ramu kupiłeś ( vel została dodana do laptopa) vistę x32, a nie x64? Zgłoś producentowi, że z laptopem otrzymałeś oprogramowanie które nie pozwala Ci wykorzystać posiadanego sprzętu, jeśli dbają o swoje dobre imię to za darmo Ci przyślą nośnik z vistą x64.
Możesz też jakąś alternatywną drogą (ściągnąć lub pożyczyć od kogoś nośnik) zdobyć vistę x64 i zainstalować na swoim kluczu.
A co do grafiki… Jest to technologia HyperMemory, szczegółowo możesz o niej poczytać tutaj:
Mam napisać maila do firmy toshiba czy iść z tym do komputronika w którym kupiłem laptopa? Btw, z tym ramem to i tak chyba nawet nie wykorzystam tych ‘3.25’