Cześć, podczas zdalnego nauczania profesor kazał mi zrobić takie ćwiczenie. Oglądałem na internecie masę poradników i nie jestem w stanie sobie z tym do końca poradzić. Rozumiem, że jeśli ktoś ogarnia te tematy pomoże mi w tym w chwilę. W załączniku przesyłam zadanie.
Pokaż z czym sobie już poradziłeś.
Tak poza konkursem napiszę, że ja mam trudności na poziomie zrozumienia pytania
Strasznie na nerwy działają mi tacy nauczyciele, którzy nie potrafią się przyłożyć do napisania pytania i z banalnych ćwiczeń o podstawach robi się ekwilibrystyka dla całej rodziny. Przecież nawet na forum wymagamy wyższego stopnia komunikatywności
No i zadanie w Wordzie jako truskawka na torcie
Ja się powoli do tego przyzwyczajam. Nauczycielka mojego gówniaka tak formułuje treści i zadania, że zazwyczaj muszę czytać po kilka razy.
Może ich tego uczą, tam na tych uczelniach dla pedagogów?
Pytania napisane niezrozumiale to jedno, ale dokumentowanie zrzutami to pomysł idiotyczny. W razie wątpliwości nawet nie będzie jak przekleić żeby wygodnie sprawdzić.
Ja się powoli do tego przyzwyczajam. Nauczycielka mojego gówniaka tak formułuje treści i zadania, że zazwyczaj muszę czytać po kilka razy.
Nie przyzwyczajaj się tylko powiedz jej, że czas poprawić treść zadań. Przez lata ludzie milczą a potem wszyscy tylko oburzeni, że jest źle. Ta nauczycielka pewnie w ogóle nie zdaje sobie sprawy, że te zadania są niezrozumiałe.
Dla punktu a i b masz manuala, gdzie jest napisane wprost
attrib /?
Dla punktu c masz manuala, gdzie pierwsza linijka to wyjaśnia
dir /?