Audacity - odtwarzanie podkładu podczas nagrywania

Zupełnie niedawno ściągnęłam sobie ten fajny programik. Wszystko było o.k. Nagrywałam sobie różne rzeczy itp. itd. Dobrze było do momentu gdy nie zaczęłam majstrować przy ustawieniach. Wcześniej mogłam nagrywać wokal jednocześnie słuchając wgranego podkładu, a teraz podkład (mimo że kursor się przesuwa po podkładzie) się nie odtwarza kiedy włączam nagrywanie. Co zrobiłam nie tak?

Wiem że mój problem może być śmieszny, ale wyprzedzając pytania - jestem blondynką xDD

Czekam na odpowiedz

Kk.

Nie ma niestety opcji w Audacity, aby powrócić do opcji pierwotnych. Najlepiej jest zrobić reinstal programu, ale sprawdź jeszcze w ustawieniach czy masz ustawione twoje urządzenie do odtwarzania, jeśli nie zmień je.

Pozdr.

Ojej …

Masz interfejs po polsku ?

Wchodzisz do menu Edytuj -> Ustawienia

Na zakładce opisanej “Audio I/O” zaznaczasz opcję “Odtwarzaj inne ścieżki podczas nagrywania nowej”.

Kurde wielkie dzięki xD

Tak właśnie myślałam że coś musiałam poprzestawiać w ustawieniach tylko kompletnie nie mogłam się zorientować co konkretnie :wink:

Dzięki alekss.

Temat można zamknąć, ale nie usuwajcie, bo może się pojawi kolejna taka pokraka jak ja ;pp

do korczyńska katarzyna:co nalezy zrobić by usłyszeć wklejony podkład muzyczny w audacity podczas nagrywania sie? b prosze o pomoc ,mam audacity2.1.3 mój email izabela.cywinska@onet.pl tak na wszelki

do korczyńska katarzyna:co nalezy zrobić by usłyszeć wklejony podkład muzyczny w audacity podczas nagrywania sie? b prosze o pomoc ,mam audacity2.1.3 mój email izabela.cywinska@onet.pl

Nie chcę cię martwić ale autor tematu nie logował się na forum od prawie 11 lat.